ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/2/16

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ απαντά μέσω της «Θ» στις βολές που δέχθηκε


Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σ. Παπαναστασίου: «Κι άλλη φορά ζητήσαμε την βοήθεια του κ. Μετέ…»

Αχ. Μετέ: «Ας μαζέψει και ο Σινίκογλου λεφτά να δούμε…»

Μητρ. Παντελεήμων: «Ζήτησαν και την δική μας βοήθεια και θα συνδράμουμε»

Τις δικές τους εξηγήσεις δίνουν οι εμπλεκόμενοι στην απίστευτη αυτή ιστορία που εμπλέκει μία δημόσια υπηρεσία (ΕΚΑΒ) με τον μη αναγνωρισμένο και αυτοαποκαλούμενο θρησκευτικό ηγέτη της τοπικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη, κ. Αχμέτ Μετέ.

Όπως προκύπτει πάντως από τις αποκλειστικές δηλώσεις της κας Σοφίας Παπαναστασίου, διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θράκης στην «Θ», δεν είναι η πρώτη φορά που η ψευτομουφτεία συνδράμει οικονομικά αφού συμμετείχε και στην αγορά του ασθενοφόρου που εξυπηρετεί την γειτονική Κομοτηνή.

Όσον αφορά πάντως το αν η ίδια, που αποτελεί έμπειρο στέλεχος με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη και την στήριξη του δικτύου του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, γνώριζε τον ρόλο του κ. Μετέ στην μειονότητα της περιοχής μας και κυρίως το ότι δεν αποτελεί τον αναγνωρισμένο εκπρόσωπο αυτής στην μειονότητα, η ίδια σημείωσε πως: «Προσωπικά δεν γνώριζα τον κ. Μετέ. Οι εργαζόμενοι μου τον σύστησαν και συγκεκριμένα ένας μουσουλμάνος που μου πρότεινε να ζητήσουμε χορηγία και από εκεί με το σκεπτικό ότι έχουν χρήματα να μας διαθέσουν»

Από την πλευρά του ο κ. Μετέ επισήμανε πως: «Εμείς δεν έχουμε χρήματα και γι’ αυτό απευθύνθηκα στην μειονότητα γιατί η λειτουργία του ΕΚΑΒ μας αφορά όλους. Μπορεί η ελληνική πολιτεία να μην μας αναγνωρίζει αλλά ας βγει ο αναγνωρισμένος από την πολιτεία μουφτής να μαζέψει λεφτά να δούμε πόσα θα μπορέσει να μαζέψει…»


Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων επισήμανε πως: «Είχαμε κι εμείς μία συνάντηση, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ της περιοχής μας η οποία ζήτησε και την δική μας βοήθεια όμως από τότε δεν υπήρξε άλλη επαφή από μέρους τους. Από την πλευρά μας και παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, θα συνδράμουμε το έργο τους».


Σ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕ»

Πριν από όλα θα πρέπει να τονιστεί ότι η κα Παπαναστασίου αποτελεί έμπειρο στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, με γνωστή και σημαντική δράση πολλών ετών αναφορικά με την οργάνωση, το συνολικό «στήσιμο» του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας αλλά και την στήριξη της λειτουργίας μέσα από την οικονομική βοήθεια ιδιωτών, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Εύλογα λοιπόν ρωτήσαμε την ίδια για το αν γνώριζε τον ρόλο του κ. Μετέ στην τοπική μουσουλμανική μειονότητα πριν τον επισκεφθεί για να ζητήσει την συνδρομή του. Η ίδια σημείωσε πως: «Υπηρετώ εδώ και 12 χρόνια στο ΕΚΑΒ από μία άμισθη θέση σχεδόν κάνοντας εθελοντική προσφορά. Υφίσταμαι έναν τρομερό πόλεμο για το ζήτημα αυτό. Σαν διευθύντρια του ΕΚΑΒ δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω την σχετική άδεια από το υπουργείο. Προσωπικά όμως έχω συντάξει μία σύντομη απάντηση για τα όσα λέγονται που με αφορούν την οποία και θα κοινοποιήσω στην εφημερίδας σας. Σε αυτήν σημειώνω ότι έχω το κεφάλι μου ψηλά για τα όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα στον χώρο που υπηρετώ για να δημιουργηθούν και να στηριχθούν οι δομές αυτές. Τον κ Μετέ δεν τον γνώριζα και να μην σας φαίνεται παράξενο αυτό. Εγώ πριν τον συναντήσω γνώριζα ότι είναι ένας ηγέτης της μειονότητας γιατί σαν τέτοιον μου τον παρουσίασαν οι εργαζόμενοι του νομού Ξάνθης. Εδώ και πολλά χρόνια βλέπετε προστρέχουμε σε διάφορους φορείς και ιδιώτες για να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθειά μας. Ούτε όμως και οι εργαζόμενοι ξέρουν πολλά πράγματα για τον κ. Μετέ αφού το σημαντικό για μας είναι να μπορέσουμε να πάμε σε κάποιον που θα μας βοηθήσει. Είναι κακό αυτό;… Απ’ ότι κατάλαβα είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στην μειονότητα και ο οποίος παλιότερα μας έχει βοηθήσει και πάλι όταν έδωσε ένα μέρος των χρημάτων που απαιτούνταν για να αγοραστεί το ασθενοφόρο της Κομοτηνής. Δεν έγινε δηλαδή κάτι που δεν έχει ξανακάνει αυτός ο άνθρωπος. Πήγαμε σε αυτόν όπως πήγαμε και στον Μητροπολίτη, στα χημικά Ξάνθης και σε 4 – 5 ακόμη επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις υποδείξεις και των εργαζομένων τις οποίες τις σέβομαι γιατί αυτοί ζουν στην πόλη και ξέρουν ποιος μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε εργαλεία ζωής για όλους μας. Το αν είναι αναγνωρισμένος ή όχι από την ελληνική πολιτεία ο κ. Μετέ δεν έχει να κάνει με το έργο του ΕΚΑΒ που εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι βοήθειες που μπορούμε να πάρουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος τις δίνει, φτάνει βέβαια να μην είναι από παράνομες ενέργειες προφανώς. Για μένα όλα αυτά είναι θλιβερά αφού επί μία εβδομάδα τώρα ασχολούμαι με όλα αυτά. Πιστεύω ότι ο χώρος της υγείας πρέπει να είναι πέρα και πάνω από όλα αυτά και γι’ αυτό πάλεψα και παλεύω τόσα χρόνια. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε και τι κάνουμε τα κόμματα και οι παρατάξεις παρά μόνο να έχουν τα ασθενοφόρα μας υλικά για να σώζουν ζωές. Έχω άξιους διασώστες δίπλα μου που αγωνίζονται μαζί μου για να είναι το ΕΚΑΒ αξιόμαχο».


ΑΧ. ΜΕΤΕ: «ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…»

Από την πλευρά του τέλος ο κ. Μετέ υογράμμισε ότι: «Η συνάντηση με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ της περιοχής μας έγινε με δική της πρωτοβουλία κι όταν συναντηθήκαμε μου είπε ότι το ΕΚΑΒ το χρειαζόμαστε όλοι μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Ξέρουμε ότι οι μουσουλμάνοι σας ακούνε κι επειδή πιστεύουμε ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε γι’ αυτό και ζητάμε από εσάς βοήθεια. Ήταν δηλαδή μία ανθρώπινη επίσκεψη για βοήθεια. Τι πέσανε τώρα όλοι επάνω της; Δηλαδή δεν μπορούμε εμείς οι μουσουλμάνοι να πάμε με το ασθενοφόρο;… Το ξέρω ότι το ΕΚΑΒ είναι κρατικός φορέας αλλά κι εγώ σε αυτό το κράτος ζω. Μπορεί το κράτος να μην με αναγνωρίζει σαν μουφτή όμως με αναγνωρίζει ο κόσμος και η κυρία ήρθε να ζητήσει την βοήθεια του κόσμου κι όχι του κράτους. Το τι είναι το ΕΚΑΒ άλλωστε δεν είναι πρόβλημά μου όπως επίσης δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την ίδια. Την ενημέρωσα λοιπόν ότι θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε χρήματα μέσα από τα τζαμιά κι η ίδια μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Διότι εμείς δεν έχουμε δικά μας λεφτά για να βοηθήσουμε αλλά μπορούμε να απευθυνθούμε στον κόσμο κάτι που ήδη το κάνουμε και ο κόσμος σιγά – σιγά μαζεύει χρήματα. Από την άλλη αν θέλουν ας δοκιμάσουν να μαζέψουν χρήματα και μέσω του μουφτή που αναγνωρίζει επίσημα το κράτος να δούμε τι θα καταφέρει να μαζέψει εκείνος τελικά… Να τα βλέπουμε κι αυτά τα πράγματα. Τελικά τι θέλουμε να κάνουμε; Να παράγουμε έργο ή πολιτική; Άποψή μου είναι ότι εδώ ζούμε όλοι μαζί, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα όλοι μαζί και σε αυτά τα θέματα πρέπει να βοηθάμε επίσης όλοι μαζί. Ό,τι περνάει από το χέρι μου εγώ θα το κάνω κι αυτό θα πρότεινα να κάνουν όλοι. Σε τελική ανάλυση δεν ήρθε σε μένα σαν μουφτή αλλά σαν Αχμέτ Μετέ. Την ρώτησα πάντως αν το κράτος έχει σταματήσει να ενισχύει το ΕΚΑΒ και η ίδια μου απάντησε ότι δεν επαρκεί και χρειαζόμαστε και την βοήθεια του κόσμου».

Πηγή: thraki.com.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews