ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/2/16

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Μολάων, Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Μολάοι 07 Ιανουαρίου 2016

Προς : Υπουργό Υγείας & Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας,
           Διοικητή και Υποδιοικητή 6ης ΥΠΕ
           Πρόεδρο ΕΚΑΒ
           Διοικήτρια Νοσοκομείου Λακωνίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Μολάων», με ομόφωνη απόφασή του, λόγω των σωρευμένων προβλημάτων του Γ.Ν. Μολάων και εν όψει της τοποθέτησης των νέων πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με την παρούσα θέλει να υπενθυμίσει, να επισημάνει και να τονίσει τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης πληρωμάτων (οδηγοί-διασώστες) και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ζωές των πολιτών, από την έλλειψη αυτή.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Γ.Ν. Μολάων καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, η οποία ξεκινά από το δήμο Ευρώτα (Δ.Ε. Σκάλας) και φθάνει έως το δήμο Ελαφονήσου και την Κρεμαστή (Δ.Ε. Νιάτων του δήμου Ευρώτα), αλλά και το Κυπαρίσσι (Δ.Ε. Ζάρακα). Μια τουριστική περιοχή (Μονεμβάσια – Νεάπολη – Ελαφόνησος – Κυπαρίσσι) με πολύ δύσκολο και άσχημο οδικό δίκτυο, με μεγάλες αποστάσεις και με 40.000 περίπου μόνιμους κατοίκους, αριθμός ο οποίος αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες και γενικά την περίοδο διακοπών και εορτών.

Οι συνθήκες αυτές σίγουρα γίνονται δυσκολότερες όταν πρόκειται για σοβαρά και επείγοντα περιστατικά, όπως είναι αυτά των βαρύτατων τραυματισμών από ατυχήματα (τροχαία, εργατικά και άλλα) ή και καρδιακά – εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία χρήζουν άμεσης και γρήγορης διακομιδής στο πλησιέστερο Νοσοκομείο και αντιμετώπισής τους έγκαιρα. Κάτι που όμως για να γίνει, χρειάζεται μόνιμο προσωπικό (οδηγούς – διασώστες), οι οποίοι θα ανήκουν στη δύναμη του Γ.Ν. Μολάων και του ΕΚΑΒ Μολάων.

Στον πρόσφατο βαρύ τραυματισμό συμπολίτη μας από ατύχημα με τρακτέρ, στην Τ.Κ. Νιάτων, η οποία απέχει μόλις 17 χλμ., από τους Μολάους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31-12-2015), επειδή δεν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στην υπηρεσία του Γ.Ν. Μολάων ή του ΕΚΑΒ στους Μολάους, που θα μπορούσε σε είκοσι λεπτά να ήταν στον τόπο του ατυχήματος, αναγκάσθηκε να έρθει ασθενοφόρο από το Γύθειο, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση πάνω από μια ώρα, με τον τραυματία να παραμένει στο έδαφος, αφού δεν επιτρεπόταν να μεταφερθεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, και σε καιρικές συνθήκες την συγκεκριμένη ημέρα πολύ κακές (ισχυρό ψύχος και βροχόπτωση).

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αφενός μεν για να μην θρηνήσουμε θύματα λόγω αυτής της έλλειψης, και αφετέρου και για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, στην αρχή του 2016, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη και επιβάλλεται άμεσα η στελέχωση του ΕΚΑΒ Μολάων, με τουλάχιστον δυο επί πλέον πληρώματα ασθενοφόρων αλλά και ένα πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

Η πρόταση αυτή δεν είναι εκείνη που θα λύσει ολοκληρωμένα το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι όμως το ελάχιστο που επιβάλλεται να γίνει για τη βελτίωση της περίθαλψης στην περιοχή και για να μην έρθει η στιγμή που θα θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας αυτής της έλλειψης.

Φυσικά η άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Μολάων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παραμένει επιτακτική ανάγκη και μόνιμο αίτημα όλων των φορέων και της κοινωνίας της περιοχής, για το οποίο άμεσα πρέπει να δοθεί λύση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχετε την πολιτική βούληση να σκύψετε με ενδιαφέρον και ευαισθησία στην αντιμετώπιση και αυτού αλλά και όλων των προβλημάτων της περιοχής μας, μέσα στα πλαίσια των δικών σας αρμοδιοτήτων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews