ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/16

Αιχμή του δόρατος οι διασώστες της Ομάδας Μ (Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης EKAB)


Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ Μ !!!!!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Με την λειτουργίας της ομάδας Μ το 2015 το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αποκτά δυναμική, χάρη στην οποία μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε.
Είναι γεγονός ότι οι ρυθμοί της κίνησης στο κέντρο της πόλης, όλο και περισσότερο δυσχεραίνουν την γρήγορη διέλευση των ασθενοφόρων στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο. Έτσι το ΕΚΑΒ δεν έχει το περιθώριο να ανταποκριθεί γρήγορα σε καταστάσεις που απαιτούν επιτακτική την παρουσία του και να συνδράμει άμεσα τον άρρωστο πολίτη που μπορεί ελάχιστες φορές στη ζωή του να ζητήσει χρήση ασθενοφόρου.

Το μείζον αυτό πρόβλημα το διαχειρίζεται η ομάδα Μ η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συμβάντων. Ενδεικτικά σας αναφέρω:

1)Επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης όπως: καρδιακές ανακοπές, τροχαία ατυχήματα, λιποθυμικά επεισόδια κ.α.. Αξίζει να αναφερθούμε στην ταχύτητα με την οποία δρα η ομάδα Μ και φυσικά στην ευελιξία της τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα από τη μια πλευρά να ελαχιστοποιεί τον χρόνο άφιξης στο συμβάν και από την άλλη να προσφέρει άμεση βοήθεια και κατ΄επέκταση να σώζει ζωές.

2) Πολύτιμη βοήθεια σε τροχαία ατυχήματα με πάνω από ένα θύματα με την εφαρμογή της διαλογής και του triage, έτσι ώστε να αποστέλλονται μόνο τα απαραίτητα για τη μεταφορά ασθενοφόρα, ενώ οι ενέργειες των Διασωστών της ομάδας Μ καλύπτουν πιθανή καθυστερημένη άφιξη του δεύτερου ή τρίτου ασθενοφόρου.

3) Βοήθεια σε ασθενοφόρο για την μεταφορά υπέρβαρου ασθενούς. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποστέλλεται δεύτερο ασθενοφόρο, αλλά τα Δίκυκλα.

4) Συχνά καλούμαστε από την Αστυνομία ή από την Πυροσβεστική να καλύψουμε περιπτώσεις που δεν χρειάζονται μεταφορά (πυρκαγιές , κατάσταση ομηρίας, νεκροί προηγουμένων ημερών με αναμονή σήμανσης κ.α.) Εκεί το ασθενοφόρο εγκλωβίζεται για ώρες και καθυστερεί η μεταφορά άλλων επειγόντων περιστατικών. Αυτές τις περιπτώσεις τις αναλαμβάνει η ομάδα Μ.

5) Ειδικές καλύψεις μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων π.χ. «ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Ύστερα λοιπόν από την λειτουργία της ομάδας Μ για το έτος 2015 και την καταγραφή των περιστατικών που επιχείρησε, το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ είναι σε θέση να ανακοινώσει και στατιστικά ότι:
Η ομάδα Μ επιχείρησε σε 5.009 περιστατικά από τα οποία μόνο το 34% χρειάστηκε να διακομιστεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Facebook ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews