ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/3/16

Τέλη Ιουλίου η κάλυψη 10.350 κενών θέσεων στο Δημόσιο, ygeionomikoi.gr: Μεταθέτουν τις νέες προσλήψεις για το 2017;

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκης

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews               

3.500 γιατροί και νοσηλευτές στην Υγεία
Μέσα στο επόμενο τετράμηνο η ολοκλήρωση της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του Δημοσίου

Τέλη Ιουλίου η κάλυψη 10.350 κενών θέσεων στο Δημόσιο
ethnos.gr

ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Στα τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση για την κάλυψη κενών θέσεων στο Δημόσιο, οι οποίες υπολογίζονται σε 10.350, με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Αλέκου Φλαμπουράρη, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Παπαγιαννάκου με θέμα την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Μέσα στο επόμενο τετράμηνο η κυβέρνηση εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του Δημοσίου, αλλά και την ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών, με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να συμφωνήσει με τους δανειστές για την απελευθέρωση των προσλήψεων στον τομέα της Παιδείας, προκειμένου να προσληφθούν 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί εντός του 2016 για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, αλλά και στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να προσληφθούν 3.500 γιατροί και νοσηλευτές στην Υγεία. Η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά θα ζητήσει να πραγματοποιηθούν προσλήψεις πέραν της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» για το 2016, αξιοποιώντας το δικαίωμα των προσλήψεων που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα έτη 2017-2018.

Οργανογράμματα
Για να υπάρξει όμως μια τέτοια συμφωνία με τους εταίρους θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα οργανογράμματα των υπουργείων, των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, και να υπολογιστεί η κάλυψη θέσεων μέσω κινητικότητας με τον νέο νόμο που θα ψηφιστεί μέσα στην άνοιξη. Το νέο μοντέλο μόνιμης κινητικότητας προβλέπει τη δημοσίευση προκήρυξης θέσεων στο πλαίσιο της εσωτερικής αγοράς εργασίας που θα δημιουργηθεί στον δημόσιο τομέα και οι υποψήφιοι θα επιλέγονται μετά την εθελοντική κατάθεση αιτήσεων και τη μοριοδότηση των προσόντων τους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη βάση της απογραφής οι τακτικοί υπάλληλοι έχουν φτάσει τους 566.556 εκτός ΝΠΙΔ, τον Ιανουάριο του 2016, και είναι κατά 357 λιγότεροι σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 566.913. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν αποχωρήσει 59.547 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι (626.103 τον Ιανουάριο του 2013). Οσον αφορά στο τακτικό προσωπικό Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) φτάνει τους 33.524 εργαζομένους (Ιανουάριος 2016).
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή: ethnos.gr
Μεταθέτουν τις νέες προσλήψεις για το 2017;
ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Έθνος η Κυβέρνηση σκοπεύει, αφού προηγουμένως πάρει την έγκριση της τρόικα, να προκηρύξει στα τέλη Ιουλίου θέσεις προσωπικού στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζήτημα αυτό το συνδυάζει με την διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων και την ψήφιση νόμου για την κινητικότητα του προσωπικού, με προφανή στόχο να καλύψει τα «κενά» με μετακινήσεις και να περιορίσει στο ελάχιστο τις νέες μόνιμες προσλήψεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι οι εξαγγελίες για την πρόσληψη 3500 εργαζομένων στην Υγείας μέσα στο 2016, όχι απλώς απομακρύνεται, αλλά γίνεται «άπιαστο όνειρο». Το λέμε αυτό γιατί οι διαδικασίες επιλογής του προσωπικού στην καλύτερη περίπτωση θέλει ένα 8μηνο από την προκήρυξη με αποτέλεσμα ακόμα και αν προσαραχθούν αυτές οι θέσεις τον Ιούλιο θα φτάσουν στα Νοσοκομεία την Άνοιξη του 2017.

Αν μάλασα όλα αυτά συνδυαστούν με τις χιλιάδες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, τον περιορισμό σε αριθμό των 900 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, λόγω ανακύκλωσης του προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο είναι προφανές ότι και το 2016 θα έχουμε νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην Υγεία.

Γι’ αυτό το λόγο το κλείσιμο και άλλων κλινικών και υπηρεσιών είναι προ των πυλών, ενώ οι εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στην Υγεία συνεχώς θα χειροτερεύουν.

Η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών επιδεινώνουν την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «παράλληλα» προγράμματα και βελτίωση της κατάστασης.

Τα Σωματεία και το Υγειονομικό κίνημα πρέπει να θέσει ξανά σε προτεραιότητα την κάλυψη των κενών σε προσωπικό στην Υγεία και την διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων. Αυτό σημαίνει απεγκλωβισμό της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που στόχο θα έχει να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών Δωρεάν σε Υπηρεσίες Υγείας από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα. 


Πηγή: ygeionomikoi.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews