ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/3/16

Εναλλακτική πρόταση ΕΚΑΒ, ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ 

Ανακοίνωση Νο 21
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι του, διασώστες και τεχνικό/διοικητικό προσωπικό, κάθε μέρα που περνάει νιώθουν στο «πετσί τους» την απαξίωση και την υποβάθμιση. Η κρίση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και η μετατροπή της χώρας μας από πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χώρα Συγκέντρωσης, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με απών το κράτος, έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή μας επάρκεια.

Ο σχεδιασμός που υπήρξε μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι επιφανειακός και ανεπαρκής. Στο νέο Συντονιστικό Όργανο για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών που ορίστηκε από τον Αν. Υπουργό κο Πολάκη, το ΕΚΑΒ υποβαθμίζεται και συμμετέχει με 1 άτομο στα 18!!

Η υποστελέχωση ολόκληρων τομέων/περιοχών και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή έχει ως αποτέλεσμα την δυσανάλογη επιβάρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο σκοπός του ΕΚΑΒ τείνει να μετατραπεί από φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες σε «ΤΑΧΙ» και «λεωφορεία μεταφοράς» με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Η διαχείριση των επειγόντων περιστατικών λόγω του όγκου τους είναι ανεπαρκής.  Οι καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες διακομιδές από τους «πειραματισμούς» των νέων ανεπαρκών υπεύθυνων που ασκούν διοίκηση είναι τεράστιες.

Η «οριακή κατάσταση» εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε  «επικίνδυνη κατάσταση» για την επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ. Εφεδρικά ασθενοφόρα οχήματα δεν υπάρχουν. Η ταλαιπωρία των εργαζομένων είναι μεγάλη, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε ημέρα σε άλλον τομέα για να εργαστούν.

Η προστασία των εργαζομένων από τα λοιμώδη νοσήματα έχει αφεθεί στην τύχη τους. Κανένα πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο καθαρισμός και η απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων βασίζεται αποκλειστικά στους διασώστες καθώς η υπηρεσία είναι παντελώς απούσα. Εδώ και 14 μήνες το ΕΚΑΒ δεν έχει υπηρεσίες από Τεχνικό Ασφαλείας και Ιατρό Εργασίας. Η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού έχει λήξει εδώ και μήνες.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ απαξιώνει τους εργαζόμενους και το σωματείο και αρνείται να συζητήσει (μέσα σε 4 ημέρες αρνήθηκε να μας συναντήσει 3 φορές!!). Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται πεισματικά να νομοθετήσει για την απλήρωτη εργασία μας (Δεκέμβριος 2014 και Δεκέμβριος 2015). Μας οφείλονται εκτός έδρας αποζημιώσεις εδώ και 15 μήνες!!

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

Ζητάμε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Απόσυρση του ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
  •   Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.
  • Καταβολή και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς περικοπές.
  • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
  • Ασθενοφόρα οχήματα.
  • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του συνόλου των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2014 και Δεκεμβρίου 2015.
  • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών (πρόσθετες αμοιβές και εκτός έδρας αποζημιώσεις).

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣΔείτε στο ΕΚΑΒNews 

Ανακοίνωση Νο 20

Ανακοίνωση Νο 19

Ανακοίνωση Νο 18

Ανακοίνωση Νο 17

Ανακοίνωση Νο 16

Ανακοίνωση Νο 15
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews