ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/16

Βίντεο από την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και την πορεία στο Υπουργείο Υγείας στις 29.3.2016


Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNewsΔημοσιεύτηκε στις 30 Μαρ 2016


Δελτίο Ειδήσεων STAR 29-3-2016 (ΕΚΑΒ)

S.O.S. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ


Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρ 2016

Δηλώσεις προέδρου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Μετά το τέλος της συνάντησης του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μαθιόπουλος δήλωσε:


Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρ 2016


SOS από τους διασώστες του ΕΚΑΒ! Σε οριακή λειτουργία τα ασθενοφόρα- Κινδυνεύουν οι ασθενείς

Αποκλειστικό STAR- Τι λένε οι εργαζόμενοι

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διασώστες, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Ασθενοφόρα με τα οποία κινούνται και προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του ασθενούς.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ανακοπή νέου ανθρώπου και καθοδόν προς το νοσοκομείο, το ασθενοφόρο έκανε διακοπές και μας δημιούργησε προβλήματα μηχανικά» περιγράφει διασώστης.

Στα ταμπλό των αυτοκινήτων όπως βλέπετε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα, υπάρχουν κολλημένα χαρτιά που δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι διασώστες σε περίπτωση που προκύψει μια μηχανική βλάβη.

Λάστιχα φθαρμένα,  βλάβες που επισκευάζονται πρόχειρα με ανταλλακτικά από άλλα ασθενοφόρα είναι μια εικόνα  που προκαλεί αγανάκτηση. Μάλιστα ο χώρος του αμαξοστασίου του ΕΚΑΒ  είναι γεμάτος από παροπλισμένα ασθενοφόρα που έχουν γίνει κατοικία ποντικών.

Υπάρχουν φορές που οι διασώστες ξεμένουν από απλά υλικά που τους προστατεύουν από μολύνσεις.

Το πρόβλημα αυτό έχει επιδεινωθεί ειδικά τους τελευταίους μήνες με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

«Έχουμε πάρει αρκετά κρούσματα με ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, ψώρα. Δεν υπάρχει πλήρης και σωστή απολύμανση στα ασθενοφόρα» δηλώνει ο  Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Σήμερα οι διασώστες έκαναν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τη  1 το μεσημέρι γιατί τους οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά και αργίες. Μάλιστα υπήρξε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη χωρίς την παρουσία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι εξέδωσαν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Μόνο που τα προβλήματα δεν λύνονται με υποσχέσεις. Εργαζόμενοι και ασθενείς έχουν χορτάσει από λόγια χρόνια τώρα…

Πηγή: star.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews