ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/16

Πλήρες και άρτιο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την Υγειονομική κάλυψη του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το ΕΚΑΒ, έχοντας την επιχειρησιακή ευθύνη για την υγειονομική κάλυψη των 18.000 και πλέον δρομέων που συμμετείχαν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών, συνεπικουρούμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές παροχής Υγείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πλήρες και άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμμετέχοντες.


Το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ, παράλληλα με τις μονάδες που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους, είχε σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αγώνων του Ημιμαραθωνίου (21.000 μέτρα), των 5.000 και 3.000 μέτρων για τις οικογένειες αλλά και της διαδρομής των 1000 μέτρων για αθλητές Special Olympics και Α.Μ.Ε.Α.:
6 Μοτοσυκλέτες (Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης),
5 Ασθενοφόρα,
2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες,
1 Όχημα Ταχείας Επέμβασης Μικρού Όγκου,
15 Γιατρούς, 15 Διασώστες και 6 Νοσηλευτές, με την αρωγή των οποίων λειτούργησαν οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού των διαδρομών αλλά και τα 2 Ιατρεία στο κέντρο της Αθήνας.Κατά τη διάρκεια του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, ο οποίος διεξήχθη σε ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους συμμετέχοντες, το ΕΚΑΒ επιχείρησε μόνο σε 10 περιστατικά εκ των οποίων τα 6 διακομίσθηκαν στo Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» ενώ στα 4 έγινε η παροχή των πρώτων βοηθειών, χωρίς να χρειαστεί να διακομισθούν κάπου. Πέραν αυτών, καταγράφηκαν ακόμη 100 ελαφρά περιστατικά τα οποία αντιμετωπιστήκαν στα ιατρεία και τους σταθμούς ανεφοδιασμού, χωρίς να χρειασθεί περαιτέρω αντιμετώπιση.


Το ΕΚΑΒ ολοκλήρωσε με επιτυχία το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορούσε την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας κατά τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών, χάρη στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης και επαγγελματισμού τόσο του προσωπικού του όσο και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου, της Υγειονομικής Επιτροπής του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων.
Για το EKABNews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews