ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/3/16

Επιχορήγηση 500 ευρώ για θέση επικουρικού ιατρού στη Δ. Μακεδονία

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Υγείας 
Σταύρος Γιαννακίδης

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Την πρόθεσή της να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 ευρώ μηνιαίως για τριετή θητεία, γνωστοποίησε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Οι εκπρόσωποι της Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο, στον αναπληρωτή υπουργό την άμεση ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τόσο με επικουρικούς, όσο και με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Έμφαση δόθηκε στην πρόθεση της Περιφέρειας να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 € μηνιαίως για τριετή θητεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός με τη σειρά του, χαιρετίζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για επιχορήγηση των θέσεων επικουρικών γιατρών, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές ότι τα νοσοκομεία της Μακεδονίας έχουν ήδη καταθέσει μέσω της 3ηςΥ.ΠΕ. τις ανάγκες τους σε επικουρικούς γιατρούς, θέσεις οι οποίες καλύπτονται προοδευτικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, το νοσοκομείο της Καστοριάς θα ενισχυθεί με έναν Εντατικολόγο για τη ΜΕΘ, έναν Καρδιολόγο για την Καρδιολογική Κλινική και έναν νοσηλευτή ΔΕ, μέσω της προκήρυξης 253/09-02-2016, του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της.

Όσο αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, η οποία αφορά στην κάλυψη 585 θέσεων πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 21 θα είναι σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με το λοιπό μόνιμο προσωπικό είναι ήδη σε εξέλιξη οι προκηρύξεις 4Κ και 5Κ του 2015, μέσω των οποίων θα καλυφθούν 29 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προκηρύξεις για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από τις προκηρύξεις αυτές 91 θέσεις γιατρών, 110 θέσεις νοσηλευτών και 65 θέσεις λοιπού προσωπικού θα αφορούν νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ.

Πηγή: iatronea.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews