ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/16

ΑΔΕΔΥ, Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Τετάρτη 9 Μαρτίου, Οργανωτικό Πλαίσιο


Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Τετάρτη 9 ΜαρτίουΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 3:00μμ, στο Σύνταγμα.

Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους δανειστές.

Εάν η Κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων κτλ για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Οργανωτικό Πλαίσιο για το Συλλαλητήριο 09.03.2016Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.ΔΥ. συνδιοργανώνει μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και τους επιστημονικούς – κοινωνικούς φορείς, Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 3:00μμ, στο Σύνταγμα.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αναρτηθεί σχετική αφισέτα προκειμένου να αναπαραχθεί και να διακινηθεί στους χώρους εργασίας.

Με την ευκαιρία του προγραμματισμού αυτού του συλλαλητηρίου, σας υπενθυμίζουμε την προτροπή μας προς τα Νομαρχιακά Τμήματα όλης της χώρας, να πάρουν πρωτοβουλίες για τη συνδιοργάνωση συσκέψεων τις επόμενες ημέρες σε όλες τις πρωτεύουσες Νομών με τη συμμετοχή σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, οργανώσεων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, επιστημόνων, αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων, φοιτητών, ανέργων κ.λπ.

Αντικείμενο των συσκέψεων πρέπει να είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, συζητήσεων, συλλαλητηρίων, καταλήψεων, αποκλεισμό δρόμων κ.λπ., σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων (σχετικό έγγραφο της Α.Δ.Ε.ΔΥ. με αριθμ. πρωτ.:29/22.01.2016)

Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να συνδιοργανωθούν συλλαλητήρια την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις πρωτεύουσες των Νομών, τα οποία θα αναδείξουν την παλλαϊκή αντίθεση στα σχέδια κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 θα συνεδριάσει στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και θα αποφασίσει για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews