ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/3/16

ΕΚΑΒ Μαγνησίας: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικού Απινιδωτή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου


Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews               

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 έγιναν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών και εξωτερικού απινιδωτή, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και εξωτερικού απινιδωτή, έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το ΕΚΑΒ Μαγνησίας.

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα:
  • Να λάβουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών και να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις επιστημονικές γνώσεις που διδάχτηκαν σε θεωρητικό επίπεδο
  • Να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να μπορούν να εφαρμόσουν τον τρόπο:
  • Προσέγγισης ενός θύματος που έχει καταρρεύσει.
  • Εφαρμογής θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης.
  • Ασφαλής χειρισμός ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).
  • Τοποθέτησης στη θέση ανάνηψης ενός αναίσθητου θύματος που αναπνέει.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας, δίνουμε μεγάλη σημασία με προγράμματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διάσωσης. Γι΄ αυτό συνεργαζόμαστε με εθελοντικές ομάδες, τις οποίες ενισχύουμε όσο μπορούμε, ώστε οι παρεμβάσεις τους να είναι αποτελεσματικές. Η πρόθεσή μας είναι να προμηθευτεί ο Δήμος μας απινιδωτές, αφού με τη χρήση τους οι εθελοντές μπορούν με την άμεση παρέμβασή τους να σώσουν ανθρώπους, που κινδυνεύουν άμεσα. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις ομάδες των εθελοντών της περιοχής μας, τα μέλη των οποίων ευχαριστώ το καθένα ξεχωριστά για την προσφορά του στην κοινωνία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σκοπεύει να πραγματοποιήσει και άλλα σεμινάρια τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε σχολικές μονάδες του Δήμου αλλά και σε όσους δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Δημοιεύτηκε 12/3/2016

Πηγή: e-volos.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews