ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/16

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Εκτός ΕΣΠΑ μαγνητικός και ασθενοφόρα.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Χάθηκαν έργα και εξοπλισμός 14 εκατ. ευρώ στον τομέα υγείας της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού στον www.taxydromos.gr  , απεντάχθηκαν  έργα συνολικής αξίας 14 εκατ. Ευρώ  που αφορούσαν την Προμήθεια 13 Ασθενοφόρων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  και την Προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ. Ν. Λάρισας.

«Είχα επισημάνει έγκαιρα ότι θα χαθούν έργα και εξοπλισμός 14.000.000 στη Θεσσαλία λόγω καθυστερήσεων. Δυστυχώς για τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας, κάποιοι «κατάφεραν» να χάσουμε διαθέσιμες πιστώσεις οι οποίες θα αναβάθμιζαν το επίπεδο και τις υπηρεσίες Υγείας του ΕΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Με το χειρότερο τρόπο πιστοποιείται η ανικανότητα του δημόσιου τομέα να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια και συγκεκριμένα χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ που ήταν διαθέσιμα για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα..

Δημοσιεύτηκαν οι ανακλήσεις των αποφάσεων ένταξης των ακόλουθων πράξεων:
  • Ανάκληση της Απόφασης Ενταξης της Πράξης «Προμήθεια και Εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ. Ν. Λάρισας». Στη διαδικασία παρακολούθησης της προόδου της πράξης και την περιοδική αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της, διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους απόφασης ένταξης, με αποτέλεσμα η Πράξη να μην έχει συμβασιοποίηση, ούτε απορρόφηση στη λήξη προθεσμίας επιλεξιμότητας του Ε.Σ.Π.Α. (31-12-15).
  • Ανάκληση της Απόφασης Ενταξης της Πράξης «Προμήθεια 13 Ασθενοφόρων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Η απόφαση για την προμήθεια οχημάτων που θα κάλυπταν ανάγκες και στη Μαγνησία ελήφθη στις 31.1.2011. Εως τη λήξη της περιόδου επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013, δεν έχει αποκτήσει Νομική Δέσμευση κανένα μέρος αυτής της πράξης.

Επίσης δεν ανοίχτηκε Τραπεζικός Λογαριασμός για την υπόψη Πράξη στην Τράπεζα Ελλάδος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κατανεμημένο ποσό και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκταμίευση.
  • Το 2013 αποφασίστηκε η ένταξη της πράξης «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια Θεσσαλίας» στο Ε.Π. «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ηπειρος 2007- 2013».

Κατά τη διαδικασία παρακολούθησης της προόδου της πράξης και την περιοδική αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της, διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους απόφασης ένταξης, με αποτέλεσμα η Πράξη να μην έχει συμβασιοποίηση ούτε απορρόφηση μέχρι 31-12-15 και όπως και η προηγούμενη, ανακλήθηκε, στερώντας κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλία.

πηγήwww.taxydromos.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Το ξέρετε το κόλπο ορμήξτε στα ασθενοφόρα των κέντρων υγείας τώρα στα καινούργια να τα πάρετε.αλλα ξέχασα θα τα οδηγάν οι δημοτικοί υπάλληλοι κ οι πυροσβέστες οπότε δεν γίνεται.η κ το άλλο ξεκινήστε πάλι διεκδικούμε τα πληρώματα των κέντρων υγειας κ τα ασθενοφόρα τους κλπ κλπ κλπ τα λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews