ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/16

Η τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων που δωρίστηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος παραλαμβάνει τα κλειδιά των ασθενοφόρων από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων που δώρισαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η «Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας» και ο «Εθελοντικός Σύλλογος Παροχής Βοήθειας Malteser» σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο της Περιφέρειας παρουσία της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου.

Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Σαμαρειτών» κ. Ulrich Bauch, ο διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Λέσβου.


Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει η κίνηση αλληλεγγύης των «Σαμαρειτών» και των Malteser» προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ιδίως λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

«Η έκκληση την οποία κάναμε για συμπαράσταση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιβαρύνσεις από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, βρήκε ανοιχτά σύνορα, πέρασε, έφθασε μέχρι την Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας και επέστρεψε πίσω με τις πράξεις της δωρεάς, αλλά και την πρόθεση που σήμερα μας εξέφρασαν να συνεχίσουν να συμπαρίστανται», είπε η κα. Καλογήρου.


Ακολούθησε σύσκεψη στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου η Περιφερειάρχης και οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων αναφέρθηκαν στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό και μεταναστατευτικό ζήτημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του Τουρισμού και ενδεικτικώς αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν οι «Σαμαρείτες» να παροτρύνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέλη της Ομοσπονδίας τους να επιλέξουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τις διακοπές τους.

Πηγή: limniakifoni.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews