ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/16

Το λεωφορείο των προσφύγωνΣάββατο, 19 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Την πρώτη φορά το άκουσα στα βόρεια. Πήγε ένα ασθενοφόρο στην Ειδομένη και "φόρτωσε" (κυριολεκτικά) 8 άτομα, για να τα μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Θεώρησα πως πρόκειται για μεμονωμένη βλακεία, μεμονωμένου βλάκα και δεν έδωσα σημασία, αλλά έπεσα έξω. Σήμερα είναι συνήθης πρακτική, ακόμη και στην Αθήνα. Πηγαινοέρχονται τα ασθενοφόρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μεταφέρουν "ασθενείς", από και προς τα νοσοκομεία. Οκτώ άτομα, συν τους συνοδούς, συν τον μεταφραστή. Δυόμιση δεκαετίες έχω στο ΕΚΑΒ και δεν είχα συνειδητοποιήσει πως το ασθενοφόρο χωράει τόσο κόσμο.
Το γεγονός ότι βάζεις τόσα άτομα μέσα, αυτόματα καταδεικνύει πως αυτοί δεν χρειάζονται ασθενοφόρο, αλλά μεταφορικό μέσο. Δεν βρέθηκε ένας έξυπνος, να ενημερώσει το ΕΚΕΠΥ για το πρόβλημα και να ζητήσει από τον κο Παπαευσταθίου να επιληφθεί; Να του ζητήσουν να διαθέσει ένα μικρό λεωφορείο; Προτιμούν να θέτουν σε κίνδυνο τόσες ζωές; Προτιμούν να βγάζουν από την κίνηση ασθενοφόρα, σε ένα ΕΚΑΒ που λειτουργεί με το ένα τρίτο των απαιτούμενων;
Και ποιος είναι αυτός που ζητάει ασθενοφόρο για τέτοιου είδους διακομιδές; Κάποιος γιατρός που βρίσκεται στο σημείο; Ρωτάω γιατί αυτό δεν είναι ιατρική. Να βλέπεις ότι κάποιος είναι άρρωστος και να καλείς ασθενοφόρο. Αυτό το κάνει και η γιαγιά μου, καλή της ώρα εκεί που βρίσκεται. Ιατρική είναι να θεραπεύεις. Αν δεν έχουν τον εξοπλισμό και τα υλικά, να τα ζητήσουν. Αλλιώς δεν έχουν δουλειά εκεί. Δεν πας στον πόλεμο χωρίς όπλα!
Και στα νοσοκομεία τι θα γίνει; Στην εφημερία, γίνεται το καρναβάλι του Ρίο, σε καθημερινή βάση. Θα πηγαίνουμε και τους πρόσφυγες κατά δεκάδες, επειδή έχουν πυρετό; Σε λίγο, θα στρατοπεδεύσουν στην Αττική 30 - 40 χιλιάδες και όλοι θα είναι άρρωστοι. Θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο, για να τους λένε να πάρουν αντιπυρετικά και να τους διώχνουν; Δεν μπορεί να γίνει αυτό στους χώρους συγκέντρωσης; Δεν μπορούν να καθοριστούν χώροι νοσηλείας για τα απλά περιστατικά; Δεν μπορεί κάποιος, τέλος πάντων να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και να δώσει λύση; Όλων η επιστήμη εξαντλείται σε ένα τηλεφώνημα στο 166, ίσα ίσα για να λένε ότι έκαναν το καθήκον τους, ή για να διώξουν το πρόβλημα από πάνω τους;
Εγώ πάντως, αν ξανακούσω στον ασύρματο ότι ασθενοφόρο παρέλαβε 8 άτομα, θα ειδοποιήσω την τροχαία!

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 16/3/2016, 9:00 μ.μ.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Κυριακο αυτά που γράφεις έγιναν παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του ΕΚΑΒ στο hot spot της Ν.Καβάλας Κιλκίς με την δικαιολογία πρόσχημα των ανθρωπιστικών λόγων για να μην χωριστεί η οικογένεια. Στην συνέχεια επιστρατευτηκε ένα βαν από Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews