ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/16

Συντονιστικό Όργανο για άμεση κάλυψη αναγκών, Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για τους πρόσφυγες


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συντονιστικό Όργανο για άμεση κάλυψη αναγκών

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες με αντικείμενο την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει από τις αμείωτες προσφυγικές ροές.
Στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Αν. Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Π. Πολάκη και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζο, αποφασίστηκε η ανάπτυξη μηχανισμού που θα συντονίζει και θα βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσης σε συνεργασία με ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών.
Με ευθύνη του ΕΚΕΠΥ συγκροτείται συντονιστικό όργανο στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΑΕΜΥ, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας του ΕΚΠΑ, 1η και 2η ΥΠΕ).
Στόχος του συντονιστικού οργάνου είναι η άμεση ανταπόκριση όπου υπάρχει ανάγκη αλλά και ο σχεδιασμός και η επιδημιολογική επιτήρηση με τη συλλογή δεδομένων από τους άτυπους καταυλισμούς και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, το υπουργείο θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της καταγραφής ώστε να αντλήσει από την Ε.Ε. πόρους για την ενίσχυση των δημόσιων δομών αλλά και των κέντρων φιλοξενίας με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και την προμήθεια εμβολίων και υγειονομικού υλικού με γρήγορες διαδικασίες.
Δεδομένου ότι ο πληθυσμός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη υγειονομικής κάλυψης είναι τα παιδιά (36% των προσφύγων), θα υπάρξει επείγουσα παιδιατρική φροντίδα.

Ξανθός: Θα τα καταφέρουμε καλύτερα από τον καθένα
«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή αυτή προσφυγική κρίση με έμφαση στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη δημόσια υγεία», τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε: «Θα τα καταφέρουμε καλύτερα από τον καθένα, επειδή, εκτός από την επιστημονική επάρκεια, υπάρχει στη χώρα και στην κυβέρνηση η απαραίτητη κουλτούρα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς».
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ
Δημοσιεύτηκε 2/3/2016

Πηγή: avgi.gr



ΕΚΕΠΥ.: Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για τους πρόσφυγες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 2 Μαρτίου 2016

ΕΚΕΠΥ.: Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για την πληρέστερη κάλυψη των Υγειονομικών αναγκών των προσφύγων.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού, και στα πλαίσια της ευθύνης του ΕΚΕΠΥ για τον συντονισμό όλων των επιχειρησιακών δράσεων για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στα σημεία αθρόας συνάθροισης και άτυπων καταυλισμών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Μαρτίου 2016 επιχειρησιακή σύσκεψη στην οποία μετείχαν η Διοίκηση του ΕΚΕΠΥ και στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Δεδομένου ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, που είναι άρρηκτα δεμένη με τον μετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα, το ΕΚΕΠΥ θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Φορείς & Οργανώσεις έτσι ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κου Ι. Μπασκόζου, της 1η και 2η ΥΠΕ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΑΕΜΥ, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου) καθώς και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σκοπός είναι η άμεση υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Υπουργείου Υγείας και ο συντονισμός των υγειονομικών δράσεων με τη σύμπραξη και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Πηγή: moh.gov.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews