ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/16

Εμφύλιος Ξανθού-Χουλιαράκη για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews


Πηγή: ygeianet.gr

ΕΚΑΒNews
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ (15/3/2016) ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ:
ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΥ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΕΔΗΝ
Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας βαίνει προς κατάργηση αφού θα συνδεθεί η χορήγησή του (έως 31/12/2017) με τις βέλτιστες πρακτικές των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις άλλες χώρες δεν χορηγείται το εν λόγω Επίδομα, αλλά λαμβάνονται μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας και πολύ υψηλότεροι βασικοί μισθοί. Ξεκίνησε ήδη η περικοπή του καθ’ ότι δεν χορηγείται σε άδειες πέραν των κανονικών και έξι ημερών αναρρωτικής κατ’ έτος.
Οι περικοπές αναστάλθηκαν με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας προς τους Διοικητές των ΥΠΕ, αλλά για να λυθεί το ζήτημα απαιτείται Νομοθετική ρύθμιση.
Με απαντήσεις του ΓΛΚ σε αίολα ερωτήματα Διοικήσεων εξαιρέθηκαν της χορήγησης ή έγινε περικοπή του επιδόματος σε υπαλλήλους που εργάζονται αποδεδειγμένα σε Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Επανειλημμένως ζητήσαμε την επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (υπάλληλοι που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία).
Ταυτόχρονα το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας θα πρέπει να υπολογίζεται στο Συντάξιμο Μισθό, χωρίς να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι με την ασφαλιστική εισφορά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:
Ισχύουν οι απαντήσεις του Αν.Υπουργού Οικονομικών κου Χουλιαράκη.


Το υπ. Οικονομικών κόβει αλλά το υπ. Υγείας… δίνει
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
20/3/2016

Το υπ. Οικονομικών κόβει αλλά το υπ. Υγείας… δίνει

Η παροχή του επιδόματος, οι θεσμοί και η επικείμενη κατάργησηΔείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews