ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/16

Ιωάννινα, Μεγαλώνουν οι ελπίδες για σωτηρία περισσότερων ανθρώπων, Εύσημα στο ΕΚΑΒ


Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο κ. Κιτσάκος αποδίδει τα εύσημα στο ΕΚΑΒ σημειώνοντας ότι είναι από τα πλέον γρήγορα ενώ ξεκαθαρίζει: «Η αρμοδιότητα της επέμβασης είναι αποκλειστικά του ΕΚΑΒ. Εμείς θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και τους ένστολους ώστε να μπορούν να βοηθήσουν μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ».


Μεγαλώνουν οι ελπίδες για σωτηρία περισσότερων ανθρώπων
proinanea.gr

Το ακούμε το τελευταίο διάστημα συχνά ενώ παρακολουθούμε μια συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια να τοποθετήσουν, ιδιώτες κυρίως, απινιδωτές παντού.
Τι είναι όμως ο απινιδωτής; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γνωρίσουμε αυτό το μικρό μηχάνημα και την χρήσή του; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Το μηχάνημα αυτό, αν κάποιος γνωρίζει σωστά την χρήση του και επέμβει έγκαιρα, μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή!
Ο εντατικολόγος Θανάσης Κιτσάκος είναι από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας που μετρά σχεδόν μια δεκαετία. Ο ίδιος μοιράζει το χρόνο του είτε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είτε στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα δίκτυο πιστοποιημένων ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν τους απινιδωτές που τοποθετούνται σε διάφορα κτίρια δημόσια και μη.

Σώζουμε ζωές με τους απινιδωτές
Ο Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μια συσκευή που όταν το χρησιμοποιήσει εκπαιδευμένος- πιστοποιημένος χρήστης, τότε μπορεί να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό με αποκλειστικό στόχο να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαιριών για να σωτηρία των ατόμων που έχουν υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Η δημιουργία αυτού του δικτύου (σ.σ. σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η Περιφέρεια Ηπείρου) αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές.
Ο γιατρός είναι κατηγορηματικός: «Σήμερα σώζουμε έναν. Με την τοποθέτηση και την σωστή χρήση του απινιδωτή μπορούμε να σώσουμε επτά συνανθρώπούς μας. Το ποσοστό είναι τεράστιο» λέει ξεκαθαρίζοντας ότι στοχεύουν να εκπαιδεύσουν πρώτα τους ένστολους (αστυνομικούς και κυρίως πυροσβέστες) και μετά τους υπόλοιπους πολίτες που θα ενδιαφερθούν.
Ο κ. Κιτσάκος αποδίδει τα εύσημα στο ΕΚΑΒ σημειώνοντας ότι είναι από τα πλέον γρήγορα ενώ ξεκαθαρίζει: «Η αρμοδιότητα της επέμβασης είναι αποκλειστικά του ΕΚΑΒ. Εμείς θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και τους ένστολους ώστε να μπορούν να βοηθήσουν μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ».
Τέλος, αναφερόμενος στο κονδύλιο που έβγαλε για την εκπαίδευση η Περιφέρεια είπε ότι από αυτά τα χρήματα δεν θα χαθεί ούτε ευρώ και θα πάνε όλα αποκλειστικά στην εκπαίδευση των πολιτών.

ΑΡΣΑΚΕΙΑ
Οι μαθητές αγόρασαν φορητό απινιδωτή
Στο πλαίσιο του ανοικτού και σε επικοινωνία με την κοινωνία σχολείου, οι μαθητές των Αρσακείων Σχολείων συντάχθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός δικτύου απινιδωτών στα Ιωάννινα αλλά και γενικότερα στην Ήπειρο. Με ένα μέρος των εσόδων από τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που διοργάνωσαν, αποφάσισαν να αγοράσουν έναν φορητό απινιδωτή, ο οποίος θα καλύπτει τα Σχολεία αλλά και την Τοπική Κοινότητα Λογγάδων, η οποία ήταν άλλωστε αυτή που δώρισε την έκταση στην οποία ανηγέρθησαν τα Σχολεία.
Η τοποθέτηση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία των Διευθυντών των Σχολείων, του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη κ. Πότση Οδ., του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Λογγάδων κ. Παπαπέτρου Χρ., του Δημοτικού Συμβούλου και Διευθυντή του Γυμνασίου Λογγάδων κ. Καραμπίνα Ευ., της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Λογγάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών των Αρσακείων Σχολείων, καθώς και κατοίκων της κοινότητας Λογγάδων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του απινιδωτή.
Δημοσιεύτηκε 4/3/2016

Πηγή: proinanea.gr


Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στην Αγία Φιλοθέη Άρτας

Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στην κεντρική πλατεία Άρτας

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews