ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/3/16

Χίος, Συναγερμός για να αντιμετωπισθεί η μάστιγα των τροχαίων, Συνέντευξη τύπου με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ Χίου, Βίντεο

από αριστερά οι κ.κ. Γ. Αραμπατζής, Δ. Μυλωνάδης, Π. Μπανάβελος και Κ. Σπανολιός

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συναγερμός για να αντιμετωπισθεί η μάστιγα των τροχαίων

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα της Χίου κινητοποιεί φορείς και υπηρεσίες, που οργανώνουν ειδική διήμερη εκδήλωση το προσεχές σαββατοκύριακο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το Τμήμα Τροχαίας Χίου, οι Ποδηλάτες Χίου, το ΕΚΑΒ και το Vespa Club Χίου, δια των εκπροσώπων τους, έστειλαν για ακόμα μία φορά ηχηρό σήμα κινδύνου στην συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2016.

Στόχος είναι η ανάδειξη της καθημερινότητας και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων, επεσήμανε ο κ. Δήμης Μυλωνάδης, από τους Ποδηλάτες Χίου, ενώ ο κ. Γιάννης Αραμπατζής, διοικητής της Τροχαίας απηύθυνε πρόσκληση να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις οι πολίτες, οι άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν απώλειες από τροχαία. Να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους και τις απόψεις τους, τόνισε.

Η κατάσταση είναι τραγική στη Χίο, αφού έχουμε ένα τροχαίο κάθε δεύτερη μέρα, τόνισε εκ μέρους του ΕΚΑΒ ο διασώστης κ. Παναγιώτης Μπανάβελος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΚΑΒ και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις γιατί πολλά έχουν να προσφέρουν σε περίπτωση ατυχήματος αν βρεθούν στο σημείο ή είναι περαστικοί.

Στον βασικό κανόνα να γίνεται χρήση του κράνους, επέμεινε εκ μέρους του Vespa Club Χίου ο κ. Κώστας Σπανολιός, τονίζοντας ότι σώζει ζωές, αφού «έχουμε να κάνουμε με δυό τροχούς».

Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετέχουν επίσης, οι φορείς: Φίλοι του πεζού, Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου, Ποδηλατείν, Ιατρικός Σύλλογος Χίου, Επιμελητήριο Χίου, Εμπορικός Σύλλογος Χίου, Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, Σύλλογος Φίλων του Κάμπου και Σύλλογος ΑμεΑ.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 οι εκδηλώσεις θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Πηγή: astraparis.gr

Τελευταία ενημέρωση 17/3/2016, 00:15

Το σαββατοκύριακο στο Αμφιθέατρο του Παν/μίου - Διημερίδα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Alithia MME


Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρ 2016

Όταν σε ένα τόσο μικρό τόπο, όπως είναι το νησί μας, μέρα παρά ημέρα έχουμε ένα τροχαίο ατύχημα -170 περίπου το χρόνο- τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα. Αυτό θέλουν να αντιμετωπίσουν, μέσω της ενημέρωσης για αρκετές πτυχές που άπτονται των τροχαίων ατυχημάτων, συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς, ανάμεσά τους η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο, ο Ιατρικός Σύλλογος, οι “Ποδηλάτες”, το “Ποδηλατείν”, και το Vespa Club, που συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διημερίδα, καλώντας τον καθένα μας και ιδιαίτερα τους μαθητές να την παρακολουθήσουν, όπως και τους γονείς τους αλλά και τους επαγγελματίες οδηγούς.
Σ’ αυτήν θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, μαρτυρίες θυμάτων τροχαίων ή συγγενών τους, όπως είπε ο Διοικητής της Τροχαίας, Γιάννης Αραμπατζής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, με στόχο όπως τόνισε, να αλλάξουν οι συμπεριφορές που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα.
“Είναι τραγική η κατάσταση των τροχαίων στη Χίο”, τόνισε ο Παναγιώτης Μπαναβέλος, υπεύθυνος ΕΚΑΒ μιας και οι Εκαβίτες είναι εκείνοι που καλούνται για τη διακομιδή στο νοσοκομείου θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, έχοντας αντιμετωπίσει και τα πλέον σοβαρά περιστατικά που καταλήγουν σε θάνατο.
Στην αναγκαιότητα χρήσης κράνους εστίασε από το Vespa Club ο Κώστας Σπανολιός, ενώ ο Δήμης Μυλωνάδης από τους “Ποδηλάτες” μίλησε για τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσω του νέου ΕΣΠΑ για βελτίωση των οδικών υποδομών, παράμετρο για την οποία θα ενημερωθούν οι αυτοδιοικητικοί τη δεύτερη ημέρα της ημερίδας.

Το Σάββατο οι εργασίες της διημερίδας θα είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 μ.μ και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα.

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews