ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/3/16

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας – Υπέρμετρη επιβάρυνση πληρωμάτων και ασθενοφόρων από τις διακομιδές λόγω έλλειψης γιατρών στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σήμα κινδύνου για την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για την τεράστια επιβάρυνση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου αλλά και των υπολοίπων νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, εξέπεμψε ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

«Το ότι δεν πέθανε κόσμος είναι σύμπτωση. Το ότι ζει κόσμος είναι πάλι σύμπτωση», είπε, καταγγέλλοντας ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εργάζονται εκτός ωραρίου, αφού λήξει η βάρδια τους, για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στον όγκο των περιστατικών και των διακομιδών από και προς τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας και ειδικότερα διακομιδών ασθενών από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ή στα Γιάννινα λόγω της έλλειψης γιατρών. «Είναι κρίμα», είπε, «να πηγαίνει το ασθενοφόρο έκτακτο περιστατικό στα Επείγοντα του Μποδοσάκειου και να μην βρίσκεται εκεί γιατρός.» «Δεν είναι δυνατόν να μετακομίζει κόσμος στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν έχει γιατρούς το Μποδοσάκειο νοσοκομείο» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα πληρώματα του ΕΚΑΒ να κάνουν 700.000 χιλιόμετρα τον μήνα για να κάνουν διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία».

Ο κ. Σαραφίδης κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι εκτός από την καταπόνηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ καταπονούνται υπέρμετρα και τα ασθενοφόρα από τις διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία του κέντρου λόγω έλλειψης γιατρών. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «θα είναι άχρηστα, σάπια σε 5 χρόνια» λόγω των χιλιάδων χιλιομέτρων που διανύουν καθημερινά και πως «το καινούριο ασθενοφόρο, το Mercedes έκανε σε πέντε μόλις μέρες 5.000 χιλιόμετρα!»

Ο κ. Σαραφίδης επισήμανε επίσης ότι στην Πτολεμαΐδα υπάρχει ένα μόλις ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το πλήρωμα δεν ξέρει τι να κάνει όταν παίρνει 3-4 κλήσεις την ίδια στιγμή, γιατί το πλήρωμα μπορεί να εξυπηρετεί ένα μόνο περιστατικό την φορά. «Δεν μπορεί την έλλειψη γιατρών των νοσοκομείων να την πληρώνει το ΕΚΑΒ. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται. Πρέπει να στελεχωθεί το Μποδοσάκειο για να μπορούμε να είμαστε και εμείς πιο άρτιοι και πιο λειτουργικοί και όχι να κόβουμε δρομολόγια 6-7 ώρες κάθε νύχτα.»


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews