ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/16

ΑΔΕΔΥ, Υπόμνημα προς Αναπλ. Υπουργούς σχετικά με την κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews


Κύριοι Υπουργοί,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με το υπ’ αριθμ. 357/14.12.2015 έγγραφό της, είχε αναδείξει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην αρχική κυβερνητική πρόθεση να καταργηθεί το επίδομα απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών, για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Στον Νόμο 4354/16.12.2015 προβλέφθηκε τελικά, κατόπιν των δυναμικών κινητοποιήσεων των συναδέλφων μας στις παραπάνω περιοχές, η συνέχιση της καταβολής του στους δικαιούχους. Όμως, στο άρθρο 19 του παραπάνω Νόμου, αναφέρεται ότι «με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι τις 31.3.2016 καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβάνοντας υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά να συναντηθεί μαζί σας και με την παρουσία εκπροσώπων των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της υπό έκδοσης κοινής Υπουργικής απόφασης.

Το αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι να συνεχισθεί η καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών της παρ.2 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, σε όλους όσους καταβάλλεται μέχρι σήμερα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews