ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/16

ΧΙΟΣ: κραυγή αγωνίας για μείωση των τροχαίων..

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου το σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2016, πλήθος φορέων της Χίου υψώνουν κραυγή αγωνίας, για να σταματήσει η μάστιγα των τροχαίων, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί.
Το Τμήμα Τροχαίας Χίου, οι Ποδηλάτες Χίου, το ΕΚΑΒ και το Vespa Club Χίου, οργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων, για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την βελτίωση των δρόμων, την σωστή οδική συμπεριφορά, με στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετέχουν επίσης, οι φορείς: Φίλοι του πεζού, Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου, Ποδηλατείν, Ιατρικός Σύλλογος Χίου, Επιμελητήριο Χίου, Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, Σύλλογος Φίλων του Κάμπου, Σύλλογος ΑμεΑ, Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Σαββάτου παρουσιάζεται ως ακολούθως:
Σάββατο 19 Μαρτίου (11 π.μ. – 1 μ.μ.)
 • Εισήγηση – ενημέρωση – σκοποί και στόχοι διημερίδας.
 • Χαιρετισμοί.
 • Βράβευση τροχονόμων από τον δήμο Χίου.
 • Στατιστικά και λοιπά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων. Αιτίες πρόκλησης – μέτρα πρόληψης,Γιάννης Αραμπατζής, διοικητής τμήματος τροχαίας Χίου.
 • Βιωματικές καταστάσεις λόγω απώλειας προσφιλών προσώπων: Λένα Μαυρικίου (ίδρυμα Γ. Μαυρίκιος, Κύπρος), Γιάννης Τριπολίτης.
 • Συμπεριφορά πολιτών σε τροχαία ατυχήματα, Μάχη Μπέσα, ΕΚΑΒ Χίου.
 • Νομικές συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων, Γ. Κωλλέτης, δικηγόρος.
 • Φθορές και λοιπά προβλήματα αποκατάστασης οδοστρωμάτων – Υποχρεώσεις και δικαιώματα, Ποδηλάτες Χίου.
Συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων
Σάββατο 19 Μαρτίου (5 μ.μ. – 8 μ.μ.)
 • Βιωματικές καταστάσεις εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων: Σοφία Μιχάλα, πρόεδρος ΑμεΑ, Σίμος Παλτσανιτίδης, ολυμπιονίκης.
 • Υποχρεωτικές ενέργειες λόγω τροχαίων ατυχημάτων, Παύλος Λεπτοκαρύδης, ιατροδικαστής.
 • Πρόταση αλλαγής κατηγορίας δρόμων από κόμβο Νεοχωρίου μέχρι Τάγμα, Τηλέμαχος Πασσάδης.
 • Ανεπάρκεια, δυσλειτουργία και επικινδυνότητα τμήματος εθνικής οδού Καλλιμασιά – Καρδάμυλα δια του Κάμπου, της πόλης, Λέτσαινας, Αγ. Λουκά – Τάγμα: Δια του Κάμπου, Κωστής Μαϊστράλης / Δια της Λέτσαινας – Αγ. Λουκά, Δήμης Μυλωνάδης.
 • Διαβάσεις: Υποχρεώσεις οδηγών, πεζών, μεταναστών, Φίλοι του πεζού.
 • Η αυτοάμυνα του ποδηλάτη, Κ. Μαϊστράλης – Ποδηλατείν
 • Οι υποχρεώσεις του ποδηλάτη, Δ. Μυλωνάδης – Ποδηλάτες Χίου
 • Επικινδυνότητα χώρων βάδισης και άθλησης. Αναβάθμιση παραλιακών δρόμων, δημιουργία προτύπων παράκτιων μετώπων πολλαπλών χρήσεων, Νικήτας Ντάτης, πρόεδρος Συλλόγους Αθλητών Υγείας Χίου.
 • Ασφαλής μετακίνηση οικογένειας με ένα δίκυκλο, Αντώνης Καλλιμανάς, Σύλλογος Βέσπας Χίου.
 • Απλωταριά και πάροδοι: Μέτρα πρόληψης ατυχημάτων και παραβατικότητας, Φίλοι του πεζού – Τροχαία Χίου.
 • Το τροχαίο ατύχημα στη Χίο, Πέννυ Τασσοπούλου, Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.
Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα διεξαχθούν από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2016 προηγήθηκε συνέντευξη τύπου όπου το Τμήμα Τροχαίας Χίου, οι Ποδηλάτες Χίου, το ΕΚΑΒ και το Vespa Club Χίου, δια των εκπροσώπων τους, έστειλαν για ακόμα μία φορά ηχηρό σήμα κινδύνου.
Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα της Χίου κινητοποιεί φορείς και υπηρεσίες, που οργανώνουν ειδική διήμερη εκδήλωση το προσεχές σαββατοκύριακο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στόχος είναι η ανάδειξη της καθημερινότητας και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων, επεσήμανε ο κ. Δήμης Μυλωνάδης, από τους Ποδηλάτες Χίου, ενώ ο κ. Γιάννης Αραμπατζής, διοικητής της Τροχαίας απηύθυνε πρόσκληση να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις οι πολίτες, οι άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν απώλειες από τροχαία. Να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους και τις απόψεις τους, τόνισε.
Η κατάσταση είναι τραγική στη Χίο, αφού έχουμε ένα τροχαίο κάθε δεύτερη μέρα, τόνισε εκ μέρους του ΕΚΑΒ ο διασώστης κ. Παναγιώτης Μπανάβελος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΚΑΒ και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις γιατί πολλά έχουν να προσφέρουν σε περίπτωση ατυχήματος αν βρεθούν στο σημείο ή είναι περαστικοί.
Στον βασικό κανόνα να γίνεται χρήση του κράνους, επέμεινε εκ μέρους του Vespa Club Χίου ο κ.Κώστας Σπανολιός, τονίζοντας ότι σώζει ζωές, αφού «έχουμε να κάνουμε με δυό τροχούς».
Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετέχουν επίσης, οι φορείς: Φίλοι του πεζού, Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου, Ποδηλατείν, Ιατρικός Σύλλογος Χίου, Επιμελητήριο Χίου, Εμπορικός Σύλλογος Χίου, Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, Σύλλογος Φίλων του Κάμπου και Σύλλογος ΑμεΑ.

Πηγη: astraparis.gr

Για το EKABNews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews