ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/16

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εξόφλησης των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, θα εκταμιευτούν τα ποσά στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, οπότε μπορούν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Θέμα ημερών είναι η εξόφληση των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τις τελευταίες μέρες, αναρτώνται στη “Διαύγεια” οι εγκρίσεις προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αναμένεται σύντομα ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησης για το σύνολο των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, αυτό συνεπάγεται ότι τα νοσοκομεία μπορούν να ενταλματοποιήσουν τις εφημερίες Δεκεμβρίου, οι οποίες βρίσκονται στα ταμειακά διαθέσιμα και να προχωρήσουν στην καταβολή τους στους δικαιούχους.
Για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου 2016, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είχε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας.
Ενημερώθηκε πως – μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου – θα εκταμιευτούν τα ποσά στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, οπότε μπορούν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2016.

Εκκαθάριση
Μέσα στον Απρίλιο, αναμένεται να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των εφημεριών Μαρτίου.
Το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει για το 2016 κονδύλι 240,8 εκατομμυρίων ευρώ για τις εφημερίες γιατρών και οδοντιάτρων των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ.
Για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται στο ποσό των 216.814.700 ευρώ, ενώ για τις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ανέρχονται στα 24 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΗΜ.Κ.

Πηγή: iatronet.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews