ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/16

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας-Πορεία Διαμαρτυρίας


Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 29-03-2016
Αρ.πρωτ 570                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΥΛΟ

Σήμερα το ΕΚΑΒ Αθηνών πραγματοποίησε στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας με σκοπό την συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κο Πολάκη. Παρ’ όλο το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε τόσο από «κάποιους κύκλους» όσο και με απειλές από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ώστε να μην γίνει η πορεία, αυτή έγινε τελικα,όπως και η συνάντηση  και ενημερώνουμε τις συναδέλφους και τους συναδέλφους για το τι ειπώθηκε πάνω στα μεγάλα προβλήματα του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του:

1) Δεκέμβριος 2014 : ο κος Πολάκης απάντησε ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση τόσο για το ΕΚΑΒ, όσο και για τα νοσοκομεία πάνω στις οφειλόμενες δεδουλευμένες αμοιβές, μετά το τέλος της αξιολόγησης από την τρόικα. Ενημερωτικά την αξιολόγηση την περιμένουν να κλείσει τον Απρίλιο. Αναμένουμε…

2) Δεκέμβριος 2015 : Τις επόμενες μέρες θα γίνει τροποποίηση προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ και με χρήματα που υπάρχουν θα ρυθμιστεί το θέμα.

3) Εκτός Έδρας : τα εκτός έδρας βρίσκονται στην Επίτροπο, χρήματα υπάρχουν στο ΕΚΑΒ και τις επόμενες μέρες αναμένουμε να πληρωθούν οι πρώτοι μήνες του 2015.

4) Ασθενοφόρα : θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τα 96 που εκκρεμούν. Το χρονοδιάγραμμα για να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός είναι ο Ιούνιος του 2016.Τονίσαμε στον Υπουργό ότι αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και η Αττική αλλά και οι άλλες περιφέρειες που αφορά, θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα με τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα. Μπορεί το Υπουργείο με δικά του χρήματα να αγοράσει ασθενοφόρα με διαδικασίες fast track λόγω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η Ελλάδα λόγω του προσφυγικού και η απόσβεση χρημάτων θα γίνει τάχιστα από την οικονομία σε καύσιμα και ανταλλακτικά.

5) Προχωρά η προκήρυξη για τις 100 θέσεις Διασωστών στο ΕΚΑΒ. Τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στην κατανομή των θέσεων και να γίνει επεξεργασία των  αιτήσεων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που υπάρχουν, ώστε να ικανοποιούνται και αυτές αντιμετωπίζοντας το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει στο  ΕΚΑΒ με τις αιτήσεις μεταθέσεων που εκκρεμούν για χρόνια.

6) Κατάταξη εργαζομένων στο νέο μισθολόγιο. Ζητήσαμε, κανείς εργαζόμενος να μην πέσει κατηγορία (από ΔΕ σε ΥΕ).

7) Ταχύρυθμο ΙΕΚ ΕΚΑΒ. Ζητήσαμε από τον Υπουργό, να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Παιδείας ώστε να συνεχιστεί το ταχύρυθμο ΙΕΚ για την καλύτερη αλλά  και αναγκαία επιμόρφωση των εργαζομένων. Απάντησε ότι θα επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό, με τον οποίον έχουμε ζητήσει και συνάντηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

8) Οργανισμός: Αν ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής ή τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, δεν θα αιφνιδιαστούμε αλλά θα έχουμε ενημέρωση έγκαιρα.

9) Οδηγοί από μετάταξη :Δώσαμε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να επιλυθεί το θέμα με το 8ήμερο που δεν έχουν πληρωθεί κατά την διάρκεια της μετάταξής τους από τα νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ.

10) Επιδώσαμε στον Υπουργό το σχέδιο για νέο κανονισμό μεταθέσεων για να γίνει Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να επεξεργαστεί από την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου.

11) Ενημέρωση στον Υπουργό για το πρόβλημα που υπάρχει με την διακομιδή ασθενών από τα HOT SPOT που έχουν δημιουργηθεί και είναι φορείς λοιμωδών-μεταδοτικών ασθενειών και επειδή δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό αλλά και διάγνωση αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης αυτών των νοσημάτων και σε άλλους ασθενείς και σε πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αν δεν γίνει έγκαιρα απολύμανση των ασθενοφόρων.

Μετά και την συνάντηση που είχαμε, αναμένουμε τις επόμενες μέρες να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις από πλευράς Υπουργείου. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε με νέες ανακοινώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews