ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/16

Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ΕΚΑΒ στην Εισαγγελία Κοζάνης


Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αναφορά στην Εισαγγελία Κοζάνης από τον πρόεδρο του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας» Θωμά Σαραφίδη για τα κλειστά ΤΕΠ και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης!!

Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ΕΚΑΒ στην Εισαγγελία Κοζάνης
prlogos.gr

Κλειστά τα επείγοντα σε Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο-Κινδυνεύει η δημόσια υγεία

Αναφορά στην Εισαγγελία Κοζάνης μέσω του προέδρου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας κ. Θωμά Σαραφίδη κατατέθηκε την Πέμπτη το πρωί από την Ομοσπονδία ΕΚΑΒ Ελλάδος μετά από το διπλό λουκέτο στα επείγοντα της χειρουργικής σε Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο.

Πριν από μήνες η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών είχε προχωρήσει σε ανάλογη καταγγελία, η οποία κινούνταν σε τρεις άξονες:
1. Την επικινδυνότητα που εγκυμονεί για την Δημόσια Υγεία η υποστελέχωση,
2. Τους κινδύνους που ενέχει για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων η διαιώνιση της υποστελέχωσης και
3. Οι εφαρμοζόμενες διοικητικές πρακτικές καθιστούν το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, εν δυνάμει υπόλογο έναντι της δικαιοσύνης και της συνείδησης του.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για τη στελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής μας και τις εξαγγελίες για δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου, η χειρουργική του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου θα παραμείνει κλειστή για πέντε συνεχόμενες μέρες. Συγκεκριμένα από τις 24-30 ή 31 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα ΤΕΠ του Μποδοσάκειου και από τις 25-29 του Μαμάτσειου, ενώ από τις 26-28 Μαρτίου παραμένει κλειστή και η παθολογική του Μαμάτσειου, δηλαδή για τρεις μέρες στο νοσοκομείο της Κοζάνης δεν θα λειτουργούν καθόλου TEΠ.

Ένα σοβαρό τροχαίο, ένα εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της ΔΕΗ θα διακομίζεται χιλιόμετρα μακριά με τον κίνδυνο για απώλεια ζωής να εγκυμονεί. Έχει αφαιρεθεί για τον πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας το αναφαίρετο δικαίωμα της υγείας με τραγελαφικές και συχνά τραγικές σκηνές να εκτυλίσσονται καθημερινά σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο. Η ένδεια σε προσωπικό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να καλυφθεί με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί περιφερειακών νοσοκομείων. Δυστυχώς η μετάθεση του θέματος έγινε πια μόνιμο μοτίβο στα χείλη των διοικούντων, οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση της υγείας στο Νομό Κοζάνης.
Ι.Π.


Πηγή: prlogos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews