ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/16

Ιωάννινα: Ικανοποιητική η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ στο Ioanninatv ITV, Βίντεο

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς με τον Δ/ντη 7ης Περιφέρειας, ιατρό του ΕΚΑΒ, Βασίλειο Παπαδιώτη

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς στο Ioanninatv ITV:

Σήμερα δεν υπάρχουν διοικήσεις και εργαζόμενοι…!!  Ούτε οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε μια διοίκηση διαπραγμάτευσης..!! Είμαστε στη ίδια μεριά της βάρκας..!!

Πρωτόγνωρη η κατάσταση που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ με το προσφυγικό,  η ανταπόκριση όμως στις ανάγκες είναι περισσότερο από ικανοποιητική.

Με 100 εποχικούς διασώστες θα ενισχυθεί η περιφέρεια.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για την ίδρυση νέων τομέων στην περιοχή της Ηπείρου, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ.

Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρ 2016
Ικανοποιητική η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ

Σε φάση αναδιοργάνωσης βρίσκεται το ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο με πρωταρχικό στόχο της διοίκησης να μετριαστούν οι παθογένειες των προηγούμενων ετών και η λειτουργία του ΕΚΑΒ να γίνει με βάση τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας.
Στα Ιωάννινα, αλλά και στις περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί ήδη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων βρέθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς που σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την κατάσταση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία με τα προσφυγικά κύματα, ωστόσο η ανταπόκριση στις ανάγκες είναι περισσότερο από ικανοποιητική.
Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας ειδικά στους στεγασμένους χώρους σε Κόνιτσα και Δολιανά είναι εξαιρετικές, ωστόσο τόνισε πως ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με τους οικείους δήμους είναι οι διακομιδές των προσφύγων μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους.
«Εμείς κάνουμε τις διακομιδές από τα κέντρα στα νοσοκομεία, όμως δεν υπάρχει λογική, να παριστάνουν τα ασθενοφόρα, τα ταξί και μετά από δύο – τρεις ώρες να πρέπει να επιστρέψουν τους ανθρώπους αυτούς στα κέντρα. Αυτό θα πρέπει να γίνει από τους δήμους και βρισκόμαστε σε επαφή με όλους για να το υλοποιήσουμε», σημείωσε αρχικά.

Ασθενοφόρα, προσλήψεις, γραφειοκρατία
Μιλώντας περισσότερο εξειδικευμένα για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προμήθεια νέων σύγχρονων ασθενοφόρων, με το ΕΚΑΒ να έχει από το 2007, σχεδόν μία δεκαετία να προμηθευτεί καινούργια ασθενοφόρα.
«Παρά την οικονομική κρίση, η σημερινή κυβέρνηση προχωρά και στην επίλυση του ζητήματος με τα ασθενοφόρα αλλά και στην επίλυση, όσο είναι εφικτό, των ελλείψεων προσωπικού. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε 100 εποχικούς που θα καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες και στην περιφέρεια Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.
Αναφερόμενος στην προοπτική λειτουργίας νέων τομέων του ΕΚΑΒ, ο αντιπρόεδρος δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για την περιοχή, μιλώντας με περισσότερο πολιτικούς όρους και λέγοντας πως η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και να μη λειτουργεί με βάση προσωπικές ή πολιτικές φιλοδοξίες.
«Όποιος βουλευτής ή υπουργός τα προηγούμενα χρόνια είχε κάποια αρμοδιότητα προσπαθούσε να βολέψει το νομό του. Αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσουμε σελίδα και γι’ αυτό χρειάζονται ανατροπές. Σήμερα, βρισκόμαστε στην ίδια μεριά της βάρκας και από αυτήν ή θα βγούμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν κουμάντο οι τοπικοί κομματάρχες», σημείωσε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει ένας διαρκής αγώνας ενάντια στη γραφειοκρατία.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: ele.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews