ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/3/16

ΕΚΑΒ Μυκόνου και Σαντορίνης εκπέμπουν SOS!


Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης παρουσιάζουν τα ΕΚΑΒ Μυκόνου και Σαντορίνης, με αποτέλεσμα δεκάδες βάρδιες να μένουν ακάλυπτες και να υπάρχει αδυναμία στο να εξυπηρετούνται οι επείγουσες διακομιδές περιστατικών στα Κέντρα Υγείας των δύο νησιών.

Κι ενώ σε λίγο καιρό θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική «αυλαία» για Μύκονο και Σαντορίνη, που κάθε χρόνο υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, το σοβαρό έλλειμμα που παρατηρείται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, απειλεί να αμαυρώσει το προφίλ τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς σε έγγραφο του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, βάσει στατιστικών στοιχείων, κατά τη θερινή περίοδο, μη υπολογιζόμενων των επισκεπτών κρουαζιέρας, στο νησί υπάρχουν σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 110.000 άνθρωποι (επισκέπτες, εργαζόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι), ενώ όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Πολεοδομία, Κέντρο Υγείας, Αστυνομία, Λιμενικό κλπ.), είναι υποστελεχωμένες ακόμη και για να εξυπηρετήσουν ένα νησί 11.000 κατοίκων.

Η πρόταση του δήμου Μυκόνου

Ο δήμαρχος Μυκόνου προχωρά ένα βήμα παρακάτω και κάνει γνωστή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ την πρόταση τροπολογίας που απέστειλε πρόσφατα στον υπουργό Εσωτερικών, με την οποία προτείνεται να δίνεται η δυνατότητα στον δήμο, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, να παρέχει στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ επιχορήγηση για κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, καθώς και διατροφής. Μάλιστα, ζητά από τον κ. Καρακατσιανόπουλο να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του για την προώθηση αυτής της τροπολογίας.

Επιπλέον, ο δήμος Μυκόνου υπέγραψε τριμερή σύμβαση με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προκειμένου να διαθέσει οδηγό-δημοτικό υπάλληλο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν επιθυμεί να ρισκάρει η χώρα μας να εκτεθεί διεθνώς από ένα ατυχές περιστατικό, δεδομένης της προβολής που λαμβάνει το νησί μας» τονίζει ο κ. Κουκάς, ο οποίος αναμένει την έγκαιρη παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΑΒ τόσο για την τρέχουσα περίοδο, όσο και για τους θερινούς μήνες, αλλά και την στελέχωση του ΕΚΑΒ καθ’ υπόδειξη του και σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Το έγγραφο του δημάρχου Μυκόνου


Τα προγράμματα των οδηγών-πληρωμάτων ασθενοφόρου που καταρτίστηκαν από το ΕΚΑΒ Παράρτημα Θήρας για το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου έως και 6 Μαρτίου


*Οι ακάλυπτες βάρδιες πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Θήρας, καθώς και η άμεση ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Μυκόνου ήταν τα θέματα των δύο αναφορών που κατέθεσαν για τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.
(φωτό: mykonosdaily.gr)
Πηγή: naxostimes.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΠΙΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ 450 ΕΥΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ...ΞΑΦΝΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews