ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/16

Εγκρίθηκε η αύξηση της δαπάνης για τις πρόσθετες αμοιβές «Δεκεμβρίου 2015»

Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας 29/3/2016

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μετά την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ με την 4ωρη Στάση εργασίας και την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου, παρά τις προσπάθειες μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ που επιχείρησε με μια «συνάντηση» φαρσοκωμωδία την προηγούμενη να ματαιώσει την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αλλά και παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε τόσο από «κάποιους κύκλους» όσο και με απειλές από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου) ώστε να μην γίνει η πορεία με την συνοδεία των ασθενοφόρων οχημάτων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να «νομοθετήσει» και να υλοποιήσει μέρος των δεσμεύσεων της.

Με την υπ΄αριθμ.Πρωτ.: Α2β/Γ.Π.οικ.24716 κοινή απόφαση, αυξάνεται η δαπάνη για αμοιβή υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρεσίμων ημερών για το έτος 2015, κατά 44.529,63 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η καταβολή του Δεκεμβρίου 2015 (χωρίς περικοπές όπως συνέβη με τον Δεκέμβριο του 2014).

Απομένει να υλοποιηθεί και η αύξηση της δαπάνης με το ανάλογο ποσό για τον Δεκέμβριο του 2014 ώστε να είναι δυνατή η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού. Να σημειώσουμε ότι κατά την συνάντηση που έγινε στις 29/3/2016 του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη υπήρξε η δέσμευση εκ μέρους του υπουργού για συνολική νομοθετική ρύθμιση των οφειλόμενων προηγούμενων ετών (Δεκέμβριος 2014 για το ΕΚΑΒ)  για το σύνολο του χώρου της υγείας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ!

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας 29/3/2016

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews