ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/16

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Σάββατο , 23 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2016 ενημερωτική ημερίδα από διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας…

Αρχικά όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στο θεωρικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας που παρέθεσαν τα μέλη του κλιμακίου του ΕΚΑΒ, και τα οποία αναφέρθηκαν στο έργο των διασωστών, στο πώς η άμεση επέμβασή τους μπορεί να σώσει ζωές τονίζοντας πολλές φορές τον τηλεφωνικό αριθμό κλήσης του ΕΚΑΒ «166». Επίσης έδωσαν και οδηγίες για τη σωστή αντιμετώπιση τραυματισμών που μπορεί να συμβούν στα μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους διασώστες κατευθύνθηκαν στην αυλή του σχολείου όπου  είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ήρθε από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και οι υπεύθυνοι τους ενημέρωσαν τι περιέχει προκειμένου να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις ανάγκης.


Ήταν μια πολύ ωραία και χρήσιμη πρωτοβουλία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Για το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews