ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/16

Ημαθία, Απ. Βεσυρόπουλος: «Να ενισχυθούν με προσωπικό οι τομείς, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού»


Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Απ. Βεσυρόπουλος: «Να ενισχυθούν με προσωπικό οι τομείς, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού»

Να ληφθούν μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ζητά ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς η προχειρότητα και οι αυτοσχεδιασμοί στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργούν πλείστα προβλήματα.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, με ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, την πλήρωση των κενών οργανικών και επικουρικών θέσεων στα Νοσοκομεία της Ημαθίας και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας καθώς και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και προσωπικό.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας έχει οδηγήσει στο να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που δεν συνάδουν με την σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2016. Μετά από συναντήσεις που είχα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, τα συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας, διαπίστωσα την παντελή έλλειψη οργάνωσης και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Οι ήδη επιβαρυμένοι,  κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, τομείς, όπως τα Νοσοκομεία και η Αστυνομία, αναμένεται να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με την έλευση στην περιοχή μας προσφύγων και μεταναστών.  Χωρίς να έχω διάθεση να κινδυνολογήσω, θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δρομολογήσει την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των τομέων που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Λήψη μέτρων για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στην Ημαθία».


Κύριοι Υπουργοί,

Η κυβέρνηση επέλεξε τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια για να δημιουργήσει δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Η προχειρότητα και οι αυτοσχεδιασμοί όμως στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει επιπτώσεις και στις συνθήκες λειτουργίας των δύο αυτών κέντρων.

Υπάρχει έντονη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας, από την υφέρπουσα φημολογία, για τη μεταφορά στην Ημαθία ενός μεγάλου μέρους των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ειδομένη. Εάν συμβεί αυτό, είναι δεδομένο, ότι η φέρουσα ικανότητα φιλοξενίας των δύο αυτών κέντρων, θα υπερβεί τα όρια της.

Υπάρχουν όμως, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, που συνδέονται με την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα δύο κέντρα προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στην Ημαθία.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, είναι υποστελεχωμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάτι που σημαίνει, ότι δεν διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό για τη φύλαξη των δύο αυτών χώρων και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Είναι επίσης σαφές, ότι το Κράτος, είναι απών από την υποχρέωση του να ασκεί υγειονομικό έλεγχο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες και να διενεργεί ελέγχους για την αποφυγή εκδήλωσης λοιμωδών νοσημάτων και ασθενειών.

Παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Βέροιας, το Νοσοκομείο Νάουσας και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, πρώτιστα, με τακτικό  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις, καθώς και με επικουρικούς ιατρούς, διότι οι ελλείψεις που υπάρχουν, καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση την παρεχόμενη φροντίδα.

Ακόμη, κρίνεται απαραίτητο, να ενισχυθεί με προσωπικό το ΕΚΑΒ Ημαθίας, καθώς όπως είχα επισημάνει σε ερώτηση μου πριν ένα μήνα,  το προσωπικό του ΕΚΑΒ στο Νομό Ημαθίας, ανέρχεται σε 34 άτομα, οι 5 εκ των οποίων βρίσκονται στη φάση της συνταξιοδότησης. Αυτό σημαίνει, ότι δεν επαρκεί το ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων και να καλυφθούν οι βάρδιες

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

Εάν προτίθενται να λάβουν μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στην Ημαθία.
Ποια μέτρα έχουν λάβει: α) Το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία β) Το Υπουργείο Υγείας για τον υγειονομικό έλεγχο και τη φροντίδα υγείας στα δύο αυτά κέντρα, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ;
Υπάρχει πρόβλεψη από το Υπουργείο Υγείας, για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία της Ημαθίας και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας;
Ποιο είναι το ανώτατο όριο του χρόνου παραμονής όλων αυτών των ανθρώπων στα κέντρα της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας;
5. Εάν γνωρίζει το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην Ημαθία και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ στο νομό.

Πηγή: e-periskopisi.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ερώτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Ημαθία, 16/2/2016


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews