ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/16

Οι μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ και το προτεινόμενο προεδρικό διάταγμα


Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αίτηση και υποβολή κειμένου (σχεδίου)  για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος «Κανονισμού Μεταθέσεων υπαλλήλων ΕΚΑΒ»

Στην συνάντηση που έγινε στις 29/3/2016 με τον Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη κατατέθηκε υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με ημερομηνία 28/3/2016 και θέμα: Αίτηση και υποβολή κειμένου (σχεδίου)  για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος «Κανονισμού Μεταθέσεων υπαλλήλων ΕΚΑΒ» προς τους υπουργούς:  α) Υγείας και β) Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το προσχέδιο του «Κανονισμού Μεταθέσεων υπαλλήλων ΕΚΑΒ» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σωματείου για δημόσια διαβούλευση με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και την τροποποίηση ή συμπλήρωση του προτεινόμενου κειμένου μετά από συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο και τέλος την έγκριση του τελικού κειμένου μέσα από γενική συνέλευση πράγμα το οποίο δεν πρόλαβε να γίνει !!


Η διοίκηση του ΕΚΑΒ και το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ οφείλουν να σεβαστούν τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και να τον τηρήσουν κατά γράμμα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγουν όλες τις «εξωγενείς» αλλά και «εσωτερικές» παρεμβάσεις  και να προχωρήσουν μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος σε μεταθέσεις σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την κατανομή της προκήρυξης  7Κ/20149 (η οποία δεν μας έχει δοθεί ακόμα από την διοίκηση του ΕΚΑΒ!!)  με απόλυτο σεβασμό και τήρηση του  δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα (πρώτο κριτήριο η παλαιότητα) και με δικαίωμα επιλογής σε κοντινότερο τόπο συμφερόντων για όσους έχουν συμπληρώσει δεκαετία παραμονής σε ένα παράρτημα του ΕΚΑΒ και αιτούνται μετάθεσης. Με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι που έχουν αδικηθεί στο παρελθόν.
Επιβεβλημένη είναι επίσης και η δημοσιοποίηση εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΚΑΒ της κατάστασης με σειρά προτεραιότητας βάση της μοριοδότησης που ισχύει από τις κείμενες διατάξεις .
Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδή ο συντελεστής είναι ίδιος για Αθήνα και ίδιος για τα νησιά;
    Και αν όντως είναι, γιατί δεν το βάλανε από την αρχή στην παράγραφο 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews