ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/4/16

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σπάρτης εκπαίδευσαν την Π.Υ. Τρίπολης, Αφιέρωμα στην εκπαιδευτική ομάδαΠαρασκευή, 15 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μετά από πρόσκληση τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τριπόλεως προς το ΕΚΑΒ για μαθήματα πρώτων βοηθειών η υπηρεσία μας ανταποκρίθηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα στις 13/04/2016, η εκπαιδευτική ομάδα του τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης με επικεφαλής τον Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης κο Σταμάτη Μπακόπουλο, υλοποίησε μαθήματα πρώτων βοηθειών στην Π.Υ. Τριπόλεως.

Εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν οι τεχνικές απεγκλωβισμού από αυτοκίνητο σε σενάριο πιθανού τροχαίου ατυχήματος και έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε πρόπλασμα με χρήση εκπαιδευτικού αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Εκπαιδευτική Ομάδα ΕΚΑΒ Σπάρτης
ΕΚΑΒNews

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση και εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες διαχείρισης του επείγοντος και της παροχής πρώτων βοηθειών, οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης συνεπικουρούμενοι από τον Δ/ντη του παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης και ιατρό του ΕΚΑΒ κο Σταμάτη Μπακόπουλο προχώρησαν στην σύσταση εκπαιδευτικής ομάδας με σκοπό την εκπαίδευση πολιτών και ομάδων πληθυσμού.

Σκοπός των εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών.

Μετά και την δωρεά ενός αυτόματου εκπαιδευτικού απινιδωτή και ένα προπλάσματος (αξίας 800,00 ευρώ) η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία  Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, η εκπαιδευτική ομάδα του Τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης ανέλαβε δράση…
Ο κος Βλήτας Αλέξανδρος ( επιχείρηση Υγαια) ως εκπρόσωπος των 28 καινοτόμων επιχειρήσεων παραδίδει την δωρεά στον Δ/ντη του Παραρτήματος Σταμάτη Μπακόπουλο

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε  στις 21/2/2016 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό και Αγροτικό Σύλλογο Αφυσσού «Οι Διόσκουροι».
Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 22/2/2016

Στις 13/4/2016 υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Π.Υ. της Τρίπολης και το επόμενο έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο Σάββατο του Μαίου στο δήμο Σκάλας Λακωνίας.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews