ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/16

«Κινηματογραφική» άσκηση της Πυροσβεστικής στο Λύκειο της Κυπαρισσίας με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΕΚΑΒNews
«Κινηματογραφική» άσκηση της Πυροσβεστικής στο Λύκειο της Κυπαρισσίας! [εικόνες – βίντεο]
gargalianoionline.gr

Επιτυχώς σε πέρας η άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κυπαρισσίας με τη συνδρομή της Π.Υ. Γαργαλιάνων!

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού που παρακολούθησε τη φετινή άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κυπαρισσίας και της Π.Υ. Γαργαλιάνων, κέρδισαν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν σε αυτή σήμερα το πρωί. Ο χώρος που επιλέγει ήταν το κτίριο του Γενικού Λυκείου της Κυπαρισσίας και η άσκηση περιελάμβανε το σενάριο του απεγκλωβισμού και διάσωσης ατόμων από κτίριο που υπέστη μερική κατάρρευση μετά από σεισμική δόνηση, με τους πυροσβέστες να κινούνται σε πραγματικούς χρόνους και όχι σε προσομοίωση!

Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκε η πλειοψηφία των διαθέσιμων μέσων και υπήρξε άψογη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΚΑΒ, Αστυνομία καθώς και του Λυκείου της Κυπαρισσίας).

Το σενάριο της άσκησης

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στις 10.45 το πρωί έγινε σεισμός, στις 10.55 ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας, ενώ μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου καθώς έγινε με ασφάλεια η μεταφορά των μαθητών σε ζώνες ασφαλείας. Αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, άμεσα στο σημείο μετέβησαν τέσσερα οχήματα με 11 άνδρες. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης υπήρχε φωτιά στο γραφείο των καθηγητών λόγω του σεισμού. Έγινε εγκατάσταση και οι Πυροσβέστες άνοιξαν την μπλοκαρισμένη πόρτα του γραφείου κόβοντας του μεντεσέδες της πόρτας με το μηχάνημα κοπής μετάλλων. Έγινε κατάσβεση της φωτιάς και απομάκρυνση των εγκλωβισμένων ατόμων, πέντε ορθίων και δύο με φορείο. Υπήρχε και τρίτο άτομο εγκλωβισμένο σε δύσβατο χώρο και χρειάστηκε η επέμβαση της ομάδας διάσωσης ώστε να απεγκλωβιστεί.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης φάνηκαν οι μεγάλες δυνατότητες και το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού. Το συντονισμό είχε ο διοικητής του κλιμακίου της Κυπαρισσίας, Ανθυποπυραγός Χρήστος Τριγωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ συμμετείχε με ένα ασθενοφόρο στην άσκηση, ενώ η Τροχαία Κυπαρισσίας συμμετείχε με τον ρύθμιση της κυκλοφορίας από τροχονόμους. Μεγάλη πάντως ήταν η βοήθεια που προσέφερε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου της Κυπαρισσίας κ. Ευάγγελος Αντωνόπουλος ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τις αρχές για την πραγματοποίηση της άσκησης στη σχολική μονάδα.

Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και διοικητής της Π.Υ. του Νομού Μεσσηνίας Πύραρχος Παναγιώτης Μούτογλης, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος, αυτοδιοικητικοί του Δήμου Τριφυλίας, μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της πόλης της Κυπαρισσίας, γονείς και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων οι οποίοι μάλιστα είχαν ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για τους παρευρισκόμενους!

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα:


Δημοσιεύτηκε στις 8 Απρ 2016


Δηλώσεις του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος μετά την ολοκλήρωση της άσκησης:

Δημοσιεύτηκε στις 8 Απρ 2016

Δείτε εικόνες:

Περισσότερες εικόνες εδώ


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews