ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/16

Επαναχορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κατά την διάρκεια θεσμοθετημένων αδειών


Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις», επιχειρείται η αποκατάσταση της αδικίας που έφερε το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 και αφορούσε στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δικαιούχους κατά τη χρήση θεσμοθετημένων αδειών, εκτός της κανονικής αδείας και τις 6 πρώτες ημέρες άδειας ασθενείας.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει :

Το άρθρο 18 του ν.4354/2015 (Α'176) τροποποιείται ως εξής:

«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α1 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους, με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017».

Η τροπολογία του υπουργείου, που σαφώς είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, συντηρεί την εξαίρεση καταβολής του επιδόματος από τις συνδικαλιστικές άδειες.

Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4354/2015 σχετικά με τους όρους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.Δείτε εδώ την τροπολογία


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews