ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/16

Σειρά Συζητήσεων για τα προβλήματα στην ΥΓΕΙΑ έχει προγραμματίσει η ΠΟΕΔΗΝ με τις Ηγεσίες των Κομμάτων.

Σάββατο , 23 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας που πήρε η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες σειρά συναντήσεων με τις ηγεσίες των κομμάτων. 

 Συγκεκριμένα.. 


Την Παρασκευή 8-4-2016 στις 12.30μμ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ  κο Δ.Κουτσούμπα.
Στο πλαίσιο της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα (πλήν Χρυσής Αυγής) πραγματοποιήθηκε η  συνάντηση ανάμεσα στην Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και στο ΚΚΕ. Στη συνάντηση μετείχε και ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ υγειονομικών στην ΕΕ Ανδρέας Μακρής.

Το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.


Η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία με αιχμή την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Ετέθησαν επίσης τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και των δομών υγείας, της εμπορευματοποίησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία κ.τ.λ.


Το ασφαλιστικό-λαιμητόμος, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, η μείωση της αποζημίωσης για νυχτέρια-αργίες, η μετατροπή των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία σε "επιχειρηματίες" με μπλοκάκι κ.α. αναδείχτηκαν κατά τη συνάντηση και ζητήθηκε από την Ομοσπονδία η θέση του ΚΚΕ.


Από τη μεριά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τονίζοντας ταυτόχρονα και τη θέση του ΚΚΕ όσον αφορά τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Την Δευτέρα 11-4-2016 στις 17.30μμ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κα. Φ. Γεννηματά.Το εθνικό σύστημα υγείας ειναι λίγο πριν την κατάρρευση...την εικόνα που όλοι έχουμε επιβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με την ΠΟΕΔΗΝ. Δυστυχώς αντί για τις αναγκαίες αλλαγές καταγγέλεται η ωμή κυβερνητική παρέμβαση ακόμη και στις προσλήψεις ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας... Εκεί όπου κρίνεται η ζωή και ο θάνατος των ασθενών θα περίμενε κανείς πως έχουν θέση οι καλύτεροι και όχι οι κομματικοί φίλοι..

Την Δευτέρα 18-4-2016 στις 14.00μμ. πραγματοποιήθηκε συναντηθούμε με τoν Πρόεδρο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κο. Π. Λαφαζάνη.


Συνάντηση  ΛΑ.Ε.  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

"Τα μνημόνια σπρώχνουν στην κατάρρευση τα Δημόσια Νοσοκομεία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας"
Τα κεντρικά προβλήματα για τη στήριξη ενός δημόσιου συστήματος υγείας, που καταρρέει και ιδιωτικοποιείται, είναι η χρηματοδότησή του, η οποία έχει πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και οι προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια
κενά με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και όχι με ευέλικτο δουλεμπόριο. Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε, όμως, με έμφαση ότι “ισχυρή χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ανέφικτα, αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί από τα μνημόνια, δεν διαγράψει το χρέος και δεν φύγει από την Ευρωζώνη, για να εφαρμόσει μια εθνική νομισματική πολιτική και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και μετασχηματισμού της με στήριξη μισθών και συντάξεων.
Ο Αλ. Τσίπρας και η αρμόδια υπουργική ομάδα του αναδεικνύονται σε μεγάλους ολετήρες του δημόσιου συστήματος υγείας, οι οποίοι, στο όνομα του, δήθεν, “αναγκαίου κακού”, πάνε να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές
κατακτήσεις του ελληνικού λαού σε αυτόν τον θεμελιώδη τομέα”.
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης κατάγγειλε “το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που είναι έτοιμη να καταθέσει η κυβέρνηση, το οποίο μαζί με τα μέτρα φορολεηλασίας και ξεπουλήματος της χώρας, θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία και το λαό μας”. “Η κυβερνητική μεθόδευση”, προσέθεσε, “ να ψηφισθούν, τάχα ως “εφεδρικά”, πέραν από μέτρα 5,4 δισ. και πρόσθετο πακέτο 3,7 δισ., δεν ξεγελά κανέναν για τον πραγματικό
πρωτοφανή Αρμαγεδδώνα που εξαπολύτεται ενάντια στην ελληνική κοινωνία”. “Η λύση στο δράμα είναι μία”, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, “εργατικός λαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να ακυρωθούν τα μέτρα, να καταργηθούν τα μνημόνια και να φύγει τώρα η νεομνημονιακή καταστρεπτική κυβέρνηση του ψεύδους και της εξαπάτησης μαζί με όλο το βρώμικο μνημονιακό μπλοκ. Φτάνει πια η ληστεία και η λεηλασία της Ελλάδας, του λαού και της νεολαίας μας”.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., μαζί με αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από τον Δημ. Στρατούλη, τον Αντ. Νταβανέλο και τον Θόδ. Μόσχοβο, συναντήθηκαν με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία τους ενημέρωσαν αναλυτικά για τα εκρηκτικά προβλήματα που μαστίζουν το χώρο των δημοσίων νοσοκομείων και του δημόσιου υγειονομικού συστήματος.


Για το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews