ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/4/16

Συνάντηση ΠΟΠ ΕΚΑΒ και ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη
ΕΚΑΒΝews
12/04/2016

Στην συνάντηση εκτός του προεδρείου της ΠΟΠ ΕΚΑΒ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των προεδρείων πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση μεταξύ του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη , της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και της ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Συμμετείχαν επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΚΑΒ.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι Μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι τήρησε την υπόσχεση του, για την πληρωμή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους..  την οποία είχε δώσει στην συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ στις 29/03/2016.

Συγκεκριμένα είπε ότι ήδη καταβλήθηκε η δαπάνη για την προμήθεια στολής για το 2016 (η οποία είναι και η τελευταία που παίρνουμε) και έχει δρομολογηθεί η πληρωμή των εξαιρεσίμων του Δεκεμβρίου 2015 καθώς και η καταβολή των εκτός έδρας για το πρώτο εξάμηνο του 2016 τα οποία και θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Για την οφειλή του Δεκεμβρίου 2014 είπε ότι μετά την αξιολόγηση θα το ρυθμίσει και αυτό νομοθετικά…

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων και στην έκδοση νέας προκήρυξης 100 νέων διασωστών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αν. Υπουργού έχει γίνει ήδη η κατανομή των θέσεων και αφορούν 30 θέσεις στην Αθήνα και 70 θέσεις σε αποδυναμωμένους τομείς της περιφέρειας.

Με αφορμή την συνάντηση που είχε προηγηθεί, μετά την πορεία διαμαρτυρίας στις 29/03/2016, στην οποία το Σωματείο ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, όπως επίσης έγινε και αναφορά για τα πολλά αιτήματα μεταθέσεων τα οποία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε σχεδιασμούς μελλοντικών προκηρύξεων, αλλά και  με την κατάθεση πρότασης από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την έκδοση Π.Δ. που αφορά την αξιοκρατία και την διαφάνεια  στις μεταθέσεις του Οργανισμού, (σήμερα κατάθεσε και η ΠΟΠ ΕΚΑΒ δική της πρόταση..),  ο Αν. Υπουργός Π. Πολάκης είπε ότι το υπουργείο θα εξετάσει και τα δύο προσχέδια και θα προχωρήσει την διαδικασία η οποία φυσικά και αναμένετε να είναι χρονοβόρα..
Επισήμανε όμως ότι λόγο  του αυξημένου όγκου των αιτημάτων μεταθέσεων- μετακινήσεων (ξεπερνούν τα 500) τα οποία έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια, προτίθεται να ικανοποιήσει κάποια αιτήματα μεταθέσεων άμεσα..

Συγκεκριμένα..
Είπε ότι προτίθεται να καθυστερήσει την έκδοση της προκήρυξης των 100 Νέων Διασωστών,  δίνοντας έτσι τον χρόνο στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ να  καλύψει τις θέσεις της νέας προκήρυξης (70 στην περιφέρεια) με μεταθέσεις από τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, ώστε να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα των εργαζομένων για μετακίνηση στον τόπο συμφερόντων τους και στην συνέχεια, με διαδικασίες εξπρές, να αλλάξει η κατανομή της νέας προκήρυξης ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των μετατεθέντων συναδέλφων με νέες προσλήψεις..

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την σειρά προτεραιότητας που θα κρατηθεί γύρω από αυτές τις μεταθέσεις μιας και πολλοί εργαζόμενοι έχουν αδικηθεί κατά το παρελθόν.. αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ κατάθεσε την πρόταση για έκδοση Π.Δ. που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία στις μεταθέσεις.
Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για το που έχουν κατανεμηθεί αυτές οι θέσεις (το Σωματείο δεν γνωρίζει την κατανομή), από ποιους τομείς θα μετατεθούν οι υπάλληλοι (έχει γίνει σχεδιασμός;)  και σε πόσο καιρό θα καλυφθούν οι θέσεις από τις νέες προσλήψεις..

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ θα κρατήσει τη σειρά προτεραιότητας και ότι ο ίδιος θα φροντίσει πιέζοντας τον ΑΣΕΠ να προχωρήσει άμεσα την Προκήρυξη, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν το δυνατών γρηγορότερο. Στη συνέχεια  κάλεσε τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων να  μην εναντιωθούν  προς αυτή την κίνηση.

Για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού ανέφερε ότι αυτή την στιγμή αδυνατεί να προσλάβει άλλους και ότι θα προβλέψει στον επόμενο προϋπολογισμό να υπάρχει σχετικό Κονδύλη για έκτακτες ανάγκες όπως είναι και η πρόσληψη εποχικών εργαζομένων.

Η συζήτηση έλαβε τέλος και οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων
αποχώρησαν.
Για το ΕΚΑΒΝews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews