ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/16

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ


Τρίτη, 26 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Αθήνα 26-04-2016                                                    Αρ.πρωτ.576
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΕΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ
Καταγγέλλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, που κατά πλειοψηφία 4-3 (καταψήφισαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος των Ιατρών του ΕΚΑΒ και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) δέχτηκε την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, η οποία απάντησε σε ερώτημα της Δ/νσης Παραρτήματος Μυτιλήνης για την στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και προτείνει σε περιοχές που δεν υπάρχει εκτός από διασώστη-πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και υγειονομικός υπάλληλος για να κινηθεί το ασθενοφόρο όχημα, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένας απλός οδηγός με δικαίωμα οδήγησης δημόσιου οχήματος, αντί να προτείνει άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού (διασώστες απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ),ώστε να καλυφθούν τα κενά σε όφελος της κοινωνίας και του δικαιώματος κάθε πολίτη για εξειδικευμένη βοήθεια και ασφαλή και έγκαιρη διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Επίσης καταγγέλλουμε, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ του ΕΚΑΒ που ψήφισαν θετικά και το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ για την απαράδεκτη γνωμοδότησή του σε σχέση με την επιστημονική κατάρτιση που έχουν τα μέλη του. Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει τον ρόλο του ΕΚΑΒ στην επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη ,επιστρέφει το ΕΚΑΒ στην δεκαετία του 80 πριν καν γίνει ο Οργανισμός και κατανοηθεί η ανάγκη για εκπαιδευμένο προσωπικό, απαξιώνει το ΙΕΚ ΕΚΑΒ και το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει πια το ΕΚΑΒ.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να παρθεί πίσω αυτή ή απόφαση, η οποία όχι μόνο υποβιβάζει το ΕΚΑΒ και το έργο του, αλλά θα έχει και αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και είναι επακόλουθο ότι θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας 
Μαθιόπουλος Γεώργιος                 Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Πριν λίγες μέρες που ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα υγειας ότι μπορούν να τα οδηγούν οι οδηγοί του δημου κ οι πυροσβέστες όλοι φωνάζαμε κ λέγαμε θα χτυπήσει κ την πόρτα του εκάβ αυτό.κ είμαστε στο τώρα άρχισε να χτυπάει η πόρτα.μονοι σας βγάλατε τα μάτια σας κύριοι αυτοί που δεν θελαν να ενταχθούν στο εκάβ τα πληρώματα των κέντρων υγειας τώρα καλά να πάθουν.σας πειράζει που δεν είμασταν του ιεκ αλλά σηκωνατε το τηλ κ μας στέλνατε στα τροχαία χωρίς να μάστε του ιεκ,εκεί αυτόματα είμασταν διασώστες.υπαρχουν πολλά αξιόλογα άτομα στο εκάβ κ άλλοι τόσοι υπάρχουν στα κέντρα υγείας που δουλεύουν εξίσου επαγγελματικα σαν ένα διάσωση του εκάβ.Καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λίγες μέρες που ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα υγειας ότι μπορούν να τα οδηγούν οι οδηγοί του δημου κ οι πυροσβέστες όλοι φωνάζαμε κ λέγαμε θα χτυπήσει κ την πόρτα του εκάβ αυτό.κ είμαστε στο τώρα άρχισε να χτυπάει η πόρτα.μονοι σας βγάλατε τα μάτια σας κύριοι αυτοί που δεν θελαν να ενταχθούν στο εκάβ τα πληρώματα των κέντρων υγειας τώρα καλά να πάθουν.σας πειράζει που δεν είμασταν του ιεκ αλλά σηκωνατε το τηλ κ μας στέλνατε στα τροχαία χωρίς να μάστε του ιεκ,εκεί αυτόματα είμασταν διασώστες.υπαρχουν πολλά αξιόλογα άτομα στο εκάβ κ άλλοι τόσοι υπάρχουν στα κέντρα υγείας που δουλεύουν εξίσου επαγγελματικα σαν ένα διάσωση του εκάβ.Καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews