ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/4/16

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ: Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!


Τρίτη, 5 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Δεν παραμένουμε θεατές στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέο τσάκισμα στο μισθό και το μεροκάματο, θηλιά με τα «κόκκινα δάνεια», νέες ιδιωτικοποιήσεις. Δεν παρακολουθούμε παθητικά τη διαπραγμάτευση και τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους «θεσμούς». Πλέον γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Με τους μαζικούς μας αγώνες ως τώρα καθυστερήσαμε το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Να φτάσουμε ως το τέλος! Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει!
Σε αυτό το κλίμα και με τα καθημερινά προβλήματα να μας πνίγουν, προχωρήσαμε στις 29/3 σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, με αφορμή τα απλήρωτα δεδουλευμένα, αλλά και την γενικότερη κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης του ΕΚΑΒ με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.

Σε συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό δεσμεύτηκε για τα εξής:
• για νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου του 2014, μετά το τέλος της αξιολόγησης από την τρόικα, χωρίς να μας πει πότε θα γίνει αυτό.
• για προκήρυξη 100 θέσεων μόνιμου προσωπικού πανελλαδικά, αριθμός που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.
• για νέο διαγωνισμό για τα 96 ασθενοφόρα που εκκρεμούν. Διαδικασία που είναι χρονοβόρα και η Αττική αλλά και οι άλλες περιφέρειες που αφορά, θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. Την ίδια ώρα που μόνο στην Αττική χρειάζονται τουλάχιστον 100 ασθενοφόρα και 15 μονάδες, ενώ με το διαγωνισμό αυτό όταν και αν ολοκληρωθεί θα έρθουν 30 ασθενοφόρα και 15 μονάδες!

Εξίσου επικίνδυνη όμως είναι η πρόταση, τα έσοδα του ΕΚΑΒ, τα οποία καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ, να μπορούν να διατίθενται συμπληρωματικά και πέραν των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας για την αποζημίωση των τακτικών εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών. Είναι ξεκάθαρο ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει ο δρόμος για επιβολή «κομίστρου» για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ και την παραπέρα εμπορευματοποίηση ιδιαίτερα των μη επειγουσών διακομιδών. Η δέσμευση αυτή είναι στην ίδια κατεύθυνση με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπει ακριβώς αυτό. Διαχωρίζει το ΕΚΑΒ σε προσοδοφόρο και μη προσοδοφόρο και ουσιαστικά ενισχύει την επιχειρηματική του δράση.
Ακόμα και αυτές οι αόριστες δεσμεύσεις του Υπουργείου είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων που υπάρχουν σήμερα. Πόσο μάλλον με το τελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, που τσακίζει κάθε κλάδο δουλειάς. Ακόμα και τα δεδουλευμένα να πάρουμε, θα τα δώσουμε πίσω πολλαπλάσια με τη δυσβάσταχτη φορολογία που έρχεται μαζί με τη διάλυση του ασφαλιστικού.
Ξέρουμε καλά ότι η στρατηγική των κυβερνήσεων για τον τομέα της Υγείας, και δεν εξαιρείται και το ΕΚΑΒ από αυτό, είναι η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών. Πολύ τους βολεύει να διατηρούν το ΕΚΑΒ, υποστελεχωμένο, ειδικά από εξειδικευμένους εργαζόμενους, με συνεχή υποχρηματοδότηση, με στέρηση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής (ασθενοφόρα, εναέρια και πλωτά μέσα κ.α), με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (χρόνια περιστατικά, αεροδιακομιδές, η εκπαίδευση κ.α). Είναι προϋπόθεση όλα αυτά για να στρώσουν το έδαφος για την παραπέρα δραστηριοποίηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν τη ψήφιση των μέτρων.

Απαιτούμε
• να πληρώνονται όλα τα δεδουλευμένα για νυχτερινά, αργίες, εκτός έδρας χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές.
• την άμεση χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις ανάγκες. Άμεση αγορά ασθενοφόρων και ανταλακτικών. Να εξοπλιστεί το ΕΚΑΒ, με όλα τα σύγχρονα μέσα.
• μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με μπλοκάκι.
• την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
• την ενίσχυση των υποδομών της υποδοχής, σίτισης και καταγραφής των προσφύγων, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, με το απαραίτητο προσωπικό που χρειάζονται, χωρίς καμία εμπλοκή των ΜΚΟ. Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδρύματα πρόνοιας, με προτεραιότητα τις περιοχές που έχουν πρόσφυγες.
• την άμεση λήψη μέτρων για τη μεταφορά των προσφύγων από και προς τους υγειονομικούς σχηματισμούς.
• την κατάργηση της τροπολογίας, με την οποία προσωπικό από τους δήμους και το Πυροσβεστικό Σώμα δύναται να οδηγεί ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας.
• την κατάργηση της τροπολογίας που συνδέει την πληρωμή δεδουλευμένων με τα έσοδα των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ. Να μην επιβληθεί κανενός είδους επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικών ταμείων ή ασθενών για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ.

Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!
• Συμμετέχουμε - στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από Πάτρα Αθήνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.
• Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 Απρίλη, 10:30 στην Ομόνοια.
• Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews