ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/16

Μπουκώρος Χρήστος, Σε δυσμενή κατάσταση το ΕΚΑΒ Μαγνησίας


Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Χωρίς ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας αναφέρει ο Βουλευτής Μπουκώρος στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ., όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ Μαγνησίας και την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του Νομού λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και ασθενοφόρα, τόνισε για πολλοστή φορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σε αναφορά που κατέθεσε από τις 6 Απριλίου 2016 προς τον Υπουργό Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπουκώρος με συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, δυστυχώς όμως χωρίς καμία ικανοποιητική απάντηση.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, στην οποία επισημαίνεται η μη λειτουργική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μονάδα άμεσης βοήθειας στο Νομό.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής με περιορισμένες δυνάμεις, καθώς το προσωπικό και ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στην πρωινή βάρδια είναι διαθέσιμα μόνο δύο ασθενοφόρα για όλη την περιοχή της Μαγνησίας. Επίσης,  ο στόλος των ασθενοφόρων αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα και πολλά εξ αυτών βρίσκονται για επισκευή.

Επιπροσθέτως, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην αποπληρωμή της νυχτερινής εργασίας, των αργιών και των εξαιρέσιμων που οφείλονται στους εργαζομένους από το Δεκέμβριο του 2014.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να ασχοληθεί διεξοδικά με το ζήτημα του ΕΚΑΒ Μαγνησίας και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, διότι είναι αδιανόητο ο Νομός να μένει χωρίς άμεση βοήθεια, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας. 

Δημοσιεύτηκε 20/4/2016

Πηγή: e-volos.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews