ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/16

Καμπανάκι για τις συνθήκες υγειονομικής διαχείρισης των προσφύγων στους καταυλισμούς, Αποκαλυπτικό το έγγραφο που απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι έγγραφο που απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Καμπανάκι για τις συνθήκες υγειονομικής διαχείρισης των προσφύγων στους καταυλισμούς,
iatronet.gr

Σε οχήματα τύπου βαν που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διακομίζεται μέχρι και διψήφιος αριθμός ασθενών, με ένα μόνο οδηγό - διασώστη του ΕΚΑΒ.
Πληθαίνουν οι φωνές των στελεχών του χώρου της Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα διαχείρισης των προσφύγων.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έκρουσε την Τετάρτη τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια Υγεία.
Ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα που ανακύπτουν, λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.
Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα.
Μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο της θερμοκρασίας, θα αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό.

Έγγραφο
Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι έγγραφο που απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
Δεν τηρείται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο θέμα του αριθμού ασθενών και συνοδών που διακομίζονται.
Σε οχήματα τύπου βαν που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διακομίζεται μέχρι και διψήφιος αριθμός ασθενών, με ένα μόνο οδηγό (διασώστη του ΕΚΑΒ), με όσους πιθανούς κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει αυτό σε πιθανή επιπλοκή της υγείας ενός από τους διακομιζόμενους ασθενείς.

Ασφάλεια
Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι δεν τηρείται κανένα πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας για τα πληρώματα και τα ασθενοφόρα και κάθε όχημα που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ για την διακομιδή περιστατικών από και προς τα “hot spots”.
Γίνονται επιστροφές από νοσοκομεία προς τους καταυλισμούς χωρίς χαρτί γιατρού που να δηλώνει την αναγκαιότητα της διακομιδής από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Δεν υπάρχει καμία καθημερινή καταγραφή των διακομιζόμενων περιστατικών στην Αττική και σε πανελλαδικό επίπεδο, τα οποία επιβαρύνουν και οικονομικά το ΕΚΑΒ με την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, τις βλάβες, την προμήθεια ανταλλακτικών και την αύξηση της κατανάλωσης και προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού.
ΔΗΜ.Κ.
Δημοσιεύτηκε 20/4/2016

Πηγή: iatronet.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews