ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/16

Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Ναι, αν αρρωστήσετε στο Πεκίνο

Τα ασθενοφόρα στο Πεκίνο θα έχουν ταρίφα και μετά η χρέωση θα συνεχίζει 
με τα χιλιόμετρα...

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Οι καλοί λογαριασμοί...

Να βάλει τάξη στο χαοτικό τοπίο στη μεταφορά ασθενών προσπαθεί το Πεκίνο: Έπειτα από διαμαρτυρίες για υπέρογκες... χρεώσεις που επιβάλλουν οδηγοί ασθενοφόρων σε ασθενείς για τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία, νέος νόμος θα καθορίζει σαφώς και αυστηρά πώς θα γίνεται η τιμολόγηση.

Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο κινεζικά ΜΜΕ, το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από το Μάιο.

Πλέον, η «ταρίφα» για μεταφορά σε νοσοκομείο θα είναι 50 γουάν (περίπου 6,80 ευρώ) εάν η απόσταση είναι μέχρι τα τρία χιλιόμετρα.

Από εκεί και μετά, ο ασθενής θα χρεώνεται άλλα επτά γουάν (περίπου 95 λεπτά) για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Η ταρίφα θα πρέπει να καταβάλλεται ακόμη κι όταν καλείται το ασθενοφόρο αλλά τελικά δεν χρησιμοποιείται.

Η κίνηση φαίνεται ότι ακολουθεί διάφορες υποθέσεις πολύ υψηλών χρεώσεων που είχαν προκαλέσει επικρίσεις -με πιο κραυγαλέα την αναφορά πως ένας κάτοικος του Σανντόνγκ είχε χρεωθεί από τους οδηγούς του ασθενοφόρου 3.600 γουάν (δηλαδή περίπου 490 ευρώ) για διακομιδή.

Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν -πέραν της απορίας τους για το ότι ούτως ή άλλως υπάρχουν χρεώσεις για τα ασθενοφόρα- την... ανησυχία τους πως το «ταξίμετρο» μπορεί να λειτουργήσει ως «πειρασμός» για τους οδηγούς να επιλέγουν τις μεγαλύτερες διαδρομές.

Δημοσιεύτηκε 27/4/2016

Πηγή: news.in.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews