ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/4/16

ΕΚΑΒ: ανυπόστατη η «καταγγελία» της Ένωσης Ιατρών Νοσοκοµείων Ν.Ευβοίας


Τρίτη, 5 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews


Κατόπιν δηµοσίευσης της ανακοίνωσης [http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=41834] της Ένωσης Ιατρών Νοσοκοµείων του Ν. Ευβοίας (Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ.), η οποία «καταγγέλλει» τη ∆ιοίκηση του ΕΚΑΒ για µη επαρκή και ασφαλή υποστήριξη των αναγκών επείγουσας µεταφοράς ασθενών από και προς τα νοσοκοµεία και Κέντρα Υγείας της Εύβοιας, θα θέλαµε να διευκρινίσουµε τα εξής:

Στις 31 Μαρτίου 2016, στις 02:05, ο Τοµέας του ΕΚΑΒ Κύµης εκλήθη για την πραγµατοποίηση ενδονοσοκοµειακής διακοµιδής ασθενούς από το Νοσοκοµείο Καρύστου προς το Γενικό Νοσοκοµείο Χαλκίδας. Στις 4:00 παρελήφθη ο ασθενής και µε τη συνοδεία 2 γιατρών (λόγω της σοβαρότατος του περιστατικού), διεκοµίσθη στο Γενικό Νοσοκοµείο Χαλκίδας (το ασθενοφόρο όχηµα του ΕΚΑΒ Κύµης Ε14, αφίχθη στο ΓΝ Χαλκίδας στις 5:50).

∆εδοµένου ότι τα µέσα διακοµιδής που διαθέτει το ΕΚΑΒ κινούνται µε αποκλειστικό σκοπό την άµεση και επείγουσα αποστολή εξειδικευµένου προσωπικού στην περιοχή ενός συµβάντος και την ασφαλή και γρήγορη διακοµιδή των πασχόντων στον πλησιέστερο Υγειονοµικό Σχηµατισµό, το συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ήρθε σε απευθείας συνεννόηση µε το Νοσοκοµείο Καρύστου ώστε να αποσταλεί ασθενοφόρο µε οδηγό του Νοσοκοµείου προς το ΚΥ Αλιβερίου όπου θα παραλάµβανε τους 2 γιατρούς (που συνόδευσαν το εν λόγω περιστατικό) για να τους επιστρέψει στη βάση τους.
Είναι προφανές πως η πραγµατοποίηση της µετεπιβίβασης των 2 γιατρών, από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κύµης Ε14 στο ασθενοφόρο που προερχόταν από το Νοσοκοµείο Καρύστου, θα επέτρεπε την επιχειρησιακή διαθεσιµότητα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Κύµης Ε14.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του ασθενοφόρου οχήµατος του ΕΚΑΒ Κύµης Ε14 προς το ΚΥ Αλιβερίου, ο ένας εκ των δύο γιατρών ζήτησε από το πλήρωµα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ αντί του ΚΥ Αλιβερίου να τους αποβιβάσει στα Λέπουρα, έτσι ώστε (λόγω της πιο κοντινής απόστασης) να µετεπιβιβαστούν από εκείνο το σηµείο στο ασθενοφόρο όχηµα που ήταν καθ’ οδόν από το Νοσοκοµείο Καρύστου (µε οδηγό του Νοσοκοµείου Καρύστου).
Το πλήρωµα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Κύµης Ε14, αφού ενηµέρωσε το συντονιστικό κέντρο για την αλλαγή του σηµείου µετεπιβίβασης των γιατρών, κατευθύνθηκε προς τα Λέπουρα Αλιβερίου ώστε να ολοκληρωθεί η επιστροφή των γιατρών προς το Νοσοκοµείο Καρύστου. Παράλληλα αυτών, ο ίδιος γιατρός που ζήτησε την αλλαγή του σηµείου µετεπιβίβασης, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία µε τον οδηγό του ασθενοφόρου του Νοσοκοµείου Καρύστου ώστε να επιβεβαιώσει το τελικό σηµείο συνάντησής τους.

Στηριζόµενοι στα προαναφερόµενα επίσηµα καταγεγραµµένα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ Χαλκίδας, του βιβλίου του ασθενοφόρου του Τοµέα ΕΚΑΒ Κύµης Ε14 αλλά και της αναφοράς του οδηγού του Νοσοκοµείου Καρύστου, προκύπτει πως ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο τόσο η ζωή του ασθενούς όσο και η ασφάλεια των συνοδών γιατρών. Πόσο µάλλον οι 2 γιατροί του Νοσοκοµείου Καρύστου, που συνόδευσαν την ενδονοσοκοµειακή διακοµιδή προς το ΓΝ Χαλκίδας, ∆ΕΝ εγκαταλείφθηκαν στην εν λόγω περιοχή, όπως ανυπόστατα αναφέρεται στην «αµφιβόλου σκοπού» ανακοίνωσης-καταγγελίας της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ., αφού οι ίδιοι ζήτησαν να µετεπιβιβαστούν εκτός του ΚΥ Αλιβερίου, όπου είχε προγραµµατιστεί και η αλλαγή οχήµατος (µε ασθενοφόρο προερχόµενο από το Νοσοκοµείο Καρύστου) για την τελική επιστροφή τους στο Νοσοκοµείο Καρύστου!

Εν κατακλείδι, θα θέλαµε να καταστεί σαφές προς όλους πως η ∆ιοίκηση του ΕΚΑΒ, βρισκόµενη σε συνεχή συνεργασία µε όλες τις δοµές του Υπουργείου Υγείας, λειτουργεί (και θα συνεχίσει να λειτουργεί) µε γνώµονα την καλύτερη δυνατή παροχή επείγουσας προνοσοκοµειακής φροντίδας, εξού και όλα τα Παρατήµατα και οι Τοµείς του Οργανισµού βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση και σε επιχειρησιακή συνεργασία µε όλους τους Υγειονοµικούς Φορείς (Νοσοκοµεία, Κ.Υ. κ.λπ.) έτσι ώστε - µε την ορθολογιστική χρήση των τεχνικών και άλλων µέσων που διαθέτουν αυτοί οι φορείς (π.χ. ασθενοφόρα) ανά περιοχή - να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

Πηγή: ekab.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews