ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/16

Επαναχορήγηση του ανθυγιεινού στις άδειες, με την υποσημείωση για νέα περικοπή του


Τρίτη, 26 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Την επαναχορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στις αναρρωτικές και εκπαιδευτικές και λοιπές άδειες προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς. Υπενθυμίζουμε ότι η περικοπή στις άδειες πλην των κανονικών είχε ψηφιστεί σε αντίστοιχη ρύθμιση του νέου μισθολογίου.

Η ρύθμιση προβλέπει: Το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176) τροποποιείται ως εξής:

«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος, µε τους ίδιους όρους και µε τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί µε τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α΄ 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους µε την επιφύλαξη της επικείμενης  ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος µε την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.»

Η «υποσημείωση» όμως και στη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι το ανθυγιεινό επίδομα διατηρείται «με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017. Αυτά είναι τα «ψιλά γράμματα» που υπήρχαν και στη ρύθμιση του μισθολογίου και  ανοίγουν το δρόμο για την περικοπή του επιδόματος.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι πανηγυρισμοί κάποιων καλό θα είναι να «μετριαστούν» αφού το ανθυγιεινό επίδομα επανέρχεται προσωρινά στην προηγούμενη κατάσταση και δρομολογείται, με πρόσχημα την ευθυγράμμιση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία,  η περικοπή του για όλους το αργότερο έως τις 31-12-2017.

Σημείωση: Είναι άξιο λόγου να σχολιαστεί η φωτογραφική διάταξη που περικόπτει το επίδομα σε ελάχιστα εκλεγμένα μέλη που το λαμβάνουν και είναι στη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ ή πρόεδροι Ομοσπονδιών (είναι αμφίβολο αν σε αριθμό φτάνουν τη δεκάδα σε όλο το δημόσιο). Είναι φανερό ότι αυτή την ρύθμιση την προώθησαν συνδικαλιστές με στόχο να «τιμωρήσουν» άλλα συνδικαλιστικά στελέχη που δεν είναι της αρεσκείας τους, αφού πρώτα φρόντισαν οι ίδιοι να διασώσουν το επίδομα γι’ αυτούς .

Πηγή: ygeionomikoi.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews