ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/4/16

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: «Ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης σκοτώνει»Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Από τις κυριότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ αλλά και οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με διασώστες του ΕΚΑΒ. Στο μεταξύ, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Χανίων ξεκίνησαν καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τα ατυχήματα μοιράζοντας την Πέμπτη έντυπο υλικό σε οδηγούς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών και των παιδιών πάνω σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων μαζί με το Ε.Κ.Α.Β Χανίων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Γιάννης Τζιγκουνάκης στόχος των δράσεων είναι ο δραστικός περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων. “Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Χανίων έρχονται καθημερινά θύματα από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και βιώνουμε τον θρήνο και τον πόνο, καμιά φορά και τον θυμό των συγγενών, γονέων και φίλων”, σημείωσε ο κ. Τζιγκουνάκης και πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να σκέφτονται πάντα ότι όταν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους οδηγώντας παρακινδυνευμένα είναι πιθανό να γεμίσουν θλίψη και να αφήσουν πίσω τους συγγενείς και φίλους. “Πρέπει να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ., να προσέχουμε και να φοράμε πάντα κράνος και ζώνη, να μην οδηγούμε όταν πίνουμε και να δίνουμε το αυτοκίνητο σε κάποιον άλλο, να μην τρέχουμε και να σκεφτούμε ότι ακόμα και η μεγαλύτερη απόσταση στην Κρήτη αν πηγαίνουμε με 80 ή με 130 χλμ το μόνο που θα κερδίσουμε είναι 8-10 λεπτά. Αρα δεν αξίζει κάτι τέτοιο τη ζωή μας”.
Ο κ. Τζιγκουνάκης επεσήμανε ακόμα ότι στο πλαίσιο των δράσεων θα διοργανωθεί προς τα τέλη Μαΐου και μια ενημερωτική ημερίδα αφιερωμένη στους αδικοχαμένους Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, διευθυντή και διασώστη του ΕΚΑΒ αντίστοιχα, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο την ώρα του καθήκοντος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοπές αναφερόμενος στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων επεσήμανε ότι ειδικά στην Κρήτη μια από τις σημαντικότερες αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ. “Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν γι’ αυτό τον λόγο χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σημαντικές ελλείψεις στο οδικό δίκτυο”, τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό πρόβλημα συνιστά και η έλλειψη παιδείας και εκμάθησης οδηγικής συμπεριφοράς. “Η παιδεία σαφώς και λείπει. Είναι θλιβερό ότι χάνουμε συνέχεια νέους ανθρώπους. Ίσως η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι αρωγός και να δημιουργηθούν κάποιες πίστες εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δημοσιεύτηκε 28/4/2016

Πηγή: haniotika-nea.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews