ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/4/16

Περί κυβερνητικού συνδικαλισμού...


Κυριακή, 17 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός δίνει τα ρέστα του...

Η αδυναμία του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική στην υγεία, τον οδηγεί σε ενέργειες, όπως η διασπορά «ειδήσεων», που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα,  ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρεί να κάνει το «μαύρο - άσπρο» στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ''ανακύκλωση'' του προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, στις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί.

Με δημοσιεύματα που αναρτούν  στο διαδίκτυο, τα κυβερνητικά φερέφωνα μιλούν για κάλυψη των θέσεων που χάνονται από την «ανακύκλωση», μέσω κυλιόμενων πινάκων από τις υπάρχουσες προκηρύξεις. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν έχει νομοθετηθεί, αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό μπροστά στην αγωνία του να στηρίξει με κάθε τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Προφανώς το εσωκομματικό «μασάζ» που επιχειρείται, με πληροφορίες για τροπολογίες που «θα» έρθουν για ψήφιση, στοχεύει στο να κατασταλούν ακόμα και εσωτερικές αντιδράσεις στην πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις όμως χρησιμοποιούνται από κάποιους και ως στοιχείο άσκησης μικροπολιτικής ανάμεσα στους εργαζόμενους. Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να φυλάγονται από τις κακοτοπιές.

Τα τεράστια κενά σε προσωπικό στα Νοσοκομεία δεν καλύπτονται ούτε με συνεχή δελτία από το Υπ. Υγείας για προσλήψεις που δεν γίνονται, ούτε βεβαίως με διαδώσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αντίθετα με όλα αυτά οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μεγάλα κενά σε προσωπικό συνεχώς διευρύνονται αφού οι μόνες μόνιμες προσλήψεις στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι περίπου 100.

Ας μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα λοιπόν τα νέα «παπαγαλάκια» του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Δημοσιεύτηκε 14/4/2016


Ο ολισθηρός δρόμος του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως και αν αυτός εκδηλώνεται, είναι πασιφανές ότι δεν υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά κυρίως επιδιώκει να προωθήσει αντεργατικά μέτρα και πολιτικές.

Οι εκφραστές του βεβαίως, σε αρκετές  περιπτώσεις σφιχταγκαλιάζονται και με την κυβερνητική εξουσία με στόχο την συνδικαλιστική τους αναπαραγωγή ή σε άλλες περιπτώσεις αναρριχώνται μέσα από ρουσφέτια και αναξιοκρατία στον κρατικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα για να δικαιολογήσουν τις πρακτικές που ακολουθούν.

Στον τομέα αυτό διέπρεψαν στο παρελθόν συνδικαλιστικές δυνάμεις που συνδέονταν με τα κόμματα του νεοφιλελεύθερου τόξου (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), γεγονός που έχει δημιουργήσει μια γενική απαξίωση και απέχθεια μεγάλου μέρους των εργαζομένων στη συλλογική δράση. Είναι αυτοί που σήμερα επιχειρούν, στο όνομα της σημερινής μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπλύνουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να δικαιολογήσουν τις αντεργατικές  και αντιλαϊκές  πολιτικές που ακολούθησαν επί  χρόνια οι πολιτικοί τους προστάτες. Την ίδια ώρα, αυτές οι δυνάμεις περιορίζονται σε αντικυβερνητικές κορώνες, χωρίς να κάνουν τίποτα ουσιαστικό για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Φαίνεται όμως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα την «δόξα» του παλιού συνδικαλιστικού κατεστημένου ζήλεψαν και κάποια «συνδικαλιστικά» στελέχη που βρίσκονται κοντά στον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Στην κατεύθυνση αυτή πληθαίνουν οι φωνές ανοικτής και δημόσιας υπεράσπισης της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αναπαράγεται από συνδικαλιστικά στελέχη η κυβερνητική γραμμή στο ασφαλιστικό, διατυπώνονται ύμνοι για τη συνέχιση των μνημονιακών επιλογών της Κυβέρνησης που διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, δικαιολογούνται οι πολιτικές περικοπής και συρρίκνωσης των αποδοχών και των εισοδημάτων.

Τελευταίο προκλητικό παράδειγμα στο χώρο της υγείας, που δείχνει ότι η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και μερικά «συνδικαλιστικά» του στελέχη, είναι η εκλογική διακήρυξη του Μετώπου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Αρκεί κανείς να διαβάσει όσα η παράταξη αυτή διατύπωνε πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ) και όσα διαλαλά σήμερα (δείτε εδώ). Μιλάμε για οβιδιακή μεταμόρφωση, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις συνδικαλιστικές θέσεις και παραδόσεις της Αριστεράς, ούτε καν με τους σημερινούς στόχους του εργατικού κινήματος.

Υπενθυμίζουμε σε όλους αυτούς που εγκατέλειψαν το καράβι των αγώνων, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ότι ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός. Τον διάβηκαν πριν από αυτούς άλλοι και η κατάληξη είναι γνωστή. Ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτούν.

Δημοσιεύτηκε 1/3/2016
 

Πηγή: ygeionomikoi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews