ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/16

Έλληνες....πολίτες δεύτερης κατηγορίας!


Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η αφορμή των σχολίων λοιπόν, ξεκινάει από την επίσκεψη στη Δράμα την Τρίτη, του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά, ο οποίος επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις των προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. όπου φιλοξενούνται.


Η αντιμετώπιση των Ελλήνων ασθενών και η αντιμετώπιση των προσφύγων ασθενών!
proinos-typos.gr

Το ότι η ελληνική πολιτεία αδιαφορεί πλέον … εκκωφαντικά για τους Έλληνες φορολογούμενος πολίτες και ψηφοφόρους της, αυτό είναι πλέον παραδεκτό εδώ και πολλά χρόνια!

Θέλεις η οικονομική δυσχέρεια της χώρας, θέλεις η αδιαφορία για την μη κομματική πελατεία και οτιδήποτε άλλο θέλεις… αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

Αφορμή για το σημερινό σημείωμα, το ζήτημα της υγείας των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας και φυσικά και στη Δράμα. Αφορμή βέβαια και η έλλειψη άμεσων λύσεων από την Πολιτεία στον τομέα της Υγείας και επ’ αφορμή του θέματος, τα μεγάλα προβλήματα του ΕΚΑΒ, αλλά και της έλλειψης ασθενοφόρων σε δυσπρόσιτες περιοχές του νομού Δράμας και όχι μόνο!

Άπειρα ρεπορτάζ έχουν δημοσιευθεί σε όλη τη χώρα, για την μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα προς τα Νοσοκομεία, αλλά και την επαναφορά τους. Τεράστια ζητήματα γεννούνται, όταν οι ασθενείς βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές από το κλεινόν άστυ, όπου δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, ή δεν υπάρχουν οδηγοί και άλλα παρόμοια ζητήματα.

Πόσες άτυπες αλλά και τυπικές… συσκέψεις έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου συζητήθηκαν προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας, των Κέντρων Υγείας του Νομού αλλά και του ΕΚΑΒ Δράμας, το οποίο ναι μεν μπορεί να έχει ασθενοφόρα οχήματα, δεν έχει όμως οδηγούς να καλύψουν σωστά τις βάρδιες.

Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου και Κέντρο Υγείας Παρανεστίου. Προβλήματα τεράστια. Ασθενοφόρα παμπάλαια ή ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς. Ένα οξύ καρδιακό επεισόδιο ή ένα οξύ εγκεφαλικό σε έναν κάτοικο του Νευροκοπίου ή του Παρανεστίου, σημαίνει βέβαιο θάνατο ή τουλάχιστον ελάχιστες πιθανότητες ζωής!

Ειδικά τον χειμώνα, όπου οι καιρικές συνθήκες και στις δύο περιοχές είναι τρομερά δύσκολες! Φυσικά, η Πολιτεία, η επίσημη Πολιτεία, αδυνατεί να βρει λύσεις! Εδώ με τεράστια δυσκολία μπορεί το νοσοκομείο να προσλάβει έναν γιατρό, ο οποίος πολλές φορές αρνείται να έρθει στην … μακρινή Δράμα… αφού προφανώς βρίσκεται στα σύνορα με την Βουλγαρία…

… και φτάνει στο σημείο ο Δήμος Δράμας να θεσμοθετήσει μια μορφή επιδότησης ενοικίου του επικουρικού ιατρού… ως ένα κίνητρο να έρθει γιατρός στο Νοσοκομείο Δράμας! Εδώ φτάσαμε… αυτή είναι η δημόσια Υγεία…


Με όλες αυτές τις σκέψεις στο μυαλό και σίγουρα πολλές άλλες που να σκεφτεί κανείς όσον αφορά τον τομέα της Υγείας και χωρίς καμία απολύτως πρόθεση ρατσισμού ή ξενοφοβίας ή οτιδήποτε άλλο κατά των μεταναστών, οφείλω να σχολιάσω την αντίθεση που αρχίζει να διαφαίνεται, απέναντι στους Έλληνες πολίτες αυτού του τόπου, ή τουλάχιστον όσων φορολογούνται αγρίως…

… αλλά και όσων έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα ως πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία. Με τους ανθρώπους αυτούς δεν έχω τίποτα απολύτως, καλοδεχούμενοι να είναι. Αλλά έχω να χωρίσω πολλά μ’ αυτή την απίστευτη ελληνική Πολιτεία που αδιαφορεί χρόνια και  χρόνια!

Η αφορμή των σχολίων λοιπόν, ξεκινάει από την επίσκεψη στη Δράμα την Τρίτη, του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά, ο οποίος επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις των προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. όπου φιλοξενούνται.

Σημαντικό ζήτημα για όλους, η υγεία των προσφύγων, καθώς αφορά όχι μόνο τους ίδιους, αλλά φυσικά και όλους όσοι κατοικούν στην περιοχή όπου φιλοξενούνται. Όπως είπε…  «το σημαντικότερο από όλα, είναι να υπάρχει ασφάλεια, τόσο στους πολίτες, αλλά και γενικότερα να μπορέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους παρέχουμε τις υπηρεσίας μας, σε επίπεδο υγείας».

Πολύ σωστό και συμφωνούμε απόλυτα έως εδώ. Η συνέχεια όμως αγγίζει πλέον άλλα ζητήματα, τα οποία σήμερα απουσιάζουν προς βοήθεια και συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών ασθενών.

Ο κ. Μυλωνάς, εξήγησε ότι το ΕΚΑΒ μπορεί να εξυπηρετήσει τη μεταφορά τους από το κέντρο φιλοξενίας προς το Νοσοκομείο, όμως είναι δύσκολη η μεταφορών αυτών των ανθρώπων μετά τη θεραπεία τους, από το Νοσοκομείο προς το κέντρο φιλοξενίας! Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν μεταφορικό μέσο να γυρίσουν στις εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ., καθόσον φυσικά είναι και μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας.

Λογικό μου ακούγεται άλλωστε. Πρότεινε λοιπόν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνάς, προκειμένου να επιτευχθεί η μεταφορά τους από το Νοσοκομείο προς τη ΒΙ.ΠΕ., να διαθέσει η Περιφέρεια, το Νοσοκομείο ή ο Δήμος, ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, ώστε να γίνονται οι μετακινήσεις αυτές!

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:  [Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα, είναι πρωτόγνωρο. Το γεγονός αυτό, δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες. Ίσως είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι το εξής, ότι δεν έχουμε πρόβλημα ως προς την παραλαβή ανθρώπων οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και να τους φέρουμε σε ένα Κέντρο Υγείας ή σε κάποιο Νοσοκομείο. Το πρόβλημα, είναι ότι ενώ συγκεντρώνονται περιστατικά στο Νοσοκομείο ή σε κάποιο Κέντρο Υγείας, το ζήτημα είναι ότι εφόσον υπάρχει ανάρρωση, θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να ξαναμεταφερθούν πίσω στο σημείο φιλοξενίας των προσφύγων. Εκεί λοιπόν, χρειάζεται η συνδρομή της Περιφέρειας, ή του Νοσοκομείου ή του Δήμου, με κάποιο βαν για να γίνονται οι μετακινήσεις, οι μεταφορές των προσφύγων ξανά στους καταυλισμούς χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με την μετακίνηση με ασθενοφόρο.]

Και έρχομαι να αναρωτηθώ, τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι ολόκληρου του λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου αλλά και της περιοχής Παρανεστίου, προκειμένου – όχι να φύγουν από το Νοσοκομείο προς το σπίτι τους μετά την έξοδό τους – αλλά απλά να μπορέσουν να μεταφερθούν από τα χωριά τους προς το Νοσοκομείο σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης!

Τα δύο Κέντρα Υγείας, αυτό του Νευροκοπίου και αυτό του Παρανεστίου, τα οποία μπορεί να ανακαινίστηκαν τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια, σήμερα όμως είναι σχεδόν διαλυμένα, καθώς όχι μόνο δεν έχουν τους απαραίτητους ιατρούς, αλλά ούτε καν τα απαραίτητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά υγείας.

Και φυσικά, τα ασθενοφόρα τους είναι ανύπαρκτα για να ολοκληρώσουν μια μεταφορά προς το Νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ στη Δράμα, είχε τεράστια προβλήματα, βγάζοντας μόνο δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια, εξαιτίας έλλειψης οδηγών.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια, για να μπορέσουν να βάλουν ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει πρόσφυγες από το Νοσοκομείο προς τη ΒΙ.ΠΕ., χρειάζονται ειδικούς κωδικούς, ποιος θα είναι ο οδηγός – αν είναι δηλαδή υπάλληλος του Δήμου ή της Περιφέρειας ή αν θα πρέπει να γίνει νέα πρόσληψη, αλλά και από ποιος θα πληρώνεται και φυσικά με ποια δικαιολογία!

Το Κράτος, η κυβέρνηση, δεν αναλαμβάνει να το κάνει, αλλά στέλνει τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ να το ζητήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση! Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή, αλλά και απίστευτη συμπεριφορά προς Έλληνες πολίτες, τους οποίους τελικά η Πολιτεία θέτει σε δεύτερη μοίρα, έχοντας στο μυαλό όλες τις παραπάνω σκέψεις!

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ 7 Απριλίου 2016
Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

Πηγή: proinos-typos.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews