ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/16

Ιωάννινα, Απινιδωτής και στο Δημαρχείο


Σάββατο, 2 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η κ. Γλυκερία Μποτινη, γιατρός του ΕΚΑΒ, τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι πολίτες στην διαδικασία της αναζωογόνησης σε περίπτωση ενός καρδιακού επεισοδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:  «η αναζωογόνηση που ξεκινάει από τους πολίτες με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, θα μας δώσει ποσοστά επιβίωσης που μπορούν να ξεπεράσουν το 70%».
Να σημειωθεί πως στα Γιάννενα 2.000 πολίτες έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτή και η διαδικασία της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί.

Απινιδωτής και στο Δημαρχείο
vimanews.gr

Ένας ακόμη φορητός απινιδωτής, που τοποθετήθηκε στην αυλή του Δημαρχείου Ιωαννίνων, προστέθηκε στην «αλυσίδα» των απινιδωτών που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι μια χορηγία της «Ευρωπαϊκής Πίστης».

Παραλαμβάνοντας και τοποθετώντας τον απινιδωτή  από τον Αντιπεριφερειάρχη, Οδυσσέα Πότση και τον Διευθυντή της «Ευρωπαϊκής Πίστης», Αναστάσιο Θέμο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για μια «σπουδαία δράση που σώζει ζωές». Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τη δράση της Περιφέρειας Ηπείρου και ευχαρίστησε την χορηγό εταιρεία για την προσφορά, αλλά και το ΕΚΑΒ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του απινιδωτή.  Όπως είπε, «η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την τοποθέτηση απινιδωτών σε χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόληψης, γιατί μπορεί να βοηθήσει καίρια συνανθρώπους μας, που χρειάζονται άμεση βοήθεια σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου».

«Κάθε ένας απινιδωτής που τοποθετείται, μειώνει το άγχος μας για το ενδεχόμενο να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Οδυσσέας Πότσης και τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή θα έχει και συνέχεια με την τοποθέτηση και άλλων φορητών συσκευών σε δημόσιους χώρους.

Η κ. Γλυκερία Μποτινη, γιατρός του ΕΚΑΒ, τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι πολίτες στην διαδικασία της αναζωογόνησης σε περίπτωση ενός καρδιακού επεισοδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:  «η αναζωογόνηση που ξεκινάει από τους πολίτες με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, θα μας δώσει ποσοστά επιβίωσης που μπορούν να ξεπεράσουν το 70%».
Να σημειωθεί πως στα Γιάννενα 2.000 πολίτες έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτή και η διαδικασία της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί.

«Ως Ευρωπαϊκή Πίστη, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες, όσο μπορούμε», δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Θέμος.

Πηγή: vimanews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews