ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/16

Νέα κινητικότητα και αύξηση των προσλήψεων σε Παιδεία - Υγεία


Τρίτη, 26 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το σχέδιο για τη νέα έξυπνη κινητικότητα αναμένεται να καταθέσει μετά το Πάσχα το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης διαβούλευσης με τους δανειστές, που κατέληξε στην αρχική συμφωνία για 9.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους και τη διατήρηση της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων για το 2016.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική ομάδα διαχείρισης των δεδομένων / σχολίων που κατατέθηκαν στην προδιαβούλευση επεξεργάζεται τα στοιχεία και μετά το Πάσχα αναμένεται να παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου τις εισηγήσεις, προκειμένου να κατατεθεί στην τελική του μορφή σε ανοιχτή διαβούλευση το νέο σύστημα της "έξυπνης κινητικότητας" στο Δημόσιο.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη κατάθεση και ανάπτυξη του νέου συστήματος συναρτάται άμεσα με το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τον προσδιορισμό του ακριβούς αριθμού προσλήψεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους. Κι αυτό γιατί, πέραν του συμφωνημένου με τους δανειστές αριθμού των 8.500 με 9.000 προσλήψεων ώς τέλος του χρόνου, παραμένει ανοιχτή εκκρεμότητα η αύξηση των προσλήψεων για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών σε Παιδεία και Υγεία, ανάγκες τις οποίες, με βάση τους επιτελείς του ΥΔΑΝ, έχουν αναγνωρίσει και οι εκπρόσωποι των δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Χρ. Βερναρδάκη, "Οι ανάγκες που δύνανται να καλυφθούν μέσω της νέας κινητικότητας, όπως και ο αριθμός των φετινών αποχωρήσεων στο Δημόσιο, συνιστούν τις δύο καθοριστικές μεταβλητές που θα προσδιοριστούν και θα τεθούν στο τραπέζι τον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αύξηση των φετινών προσλήψεων".

Στο κομμάτι των προσλήψεων, σχεδόν κλεισμένη πρέπει να θεωρείται, με βάση πηγές του ΥΔΑΝ, και η συμφωνία για τη σταδιακή μείωση από το 2017 της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων, που σήμερα είναι στο 1 προς 5 (1:4 το 2017, 1:3 το 2018, 1:2 το 2019).

Τέλος, για το νέο σύστημα κινητικότητας, να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το αναρτηθέν σχέδιο μεταξύ φορέων του Δημοσίου θα αφορά αποκλειστικά την κάλυψη κενής οργανικής θέσης ορισμένου κλάδου (μετάταξη) και θα έχει αμιγώς εθελούσιο χαρακτήρα. Όσον αφορά την κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα (π.χ. διαφορετικές υπηρεσίες ενός υπουργείου ή περιφερειακές υπηρεσίες) μπορεί να έχει τη μορφή της προσωρινής μετακίνησης για ορισμένο χρόνο (απόσπαση) υπό δύο προϋποθέσεις: α) ύπαρξη κενών θέσεων που δεν είναι δυνατή η άμεση κάλυψή τους, β) αποδεδειγμένες «σοβαρές και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες".

Ρεπορτάζ: Μορφονιός Νίκος
Δημοσιεύτηκε 25/4/2016

Πηγή: avgi.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Η έξυπνη κινητικότητα άρχισε πολύ πριν το Πάσχα με τις μετατάξεις εξειδικευμένων πληρωμάτων ασθενοφόρων και διοικητικού προσωπικού από το ΕΚΑΒ σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών!!
    Μέχρι στιγμής πέντε στον αριθμό και βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews