ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/16

Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει την κεντρική ηγεσία του ΕΚΑΒ


Σάββατο, 2 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει την κεντρική ηγεσία του ΕΚΑΒ για το μειωμένο αριθμό ασθενοφόρων και πληρωμάτων απέστειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ευβοίας.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει την κεντρική ηγεσία του ΕΚΑΒ διότι λόγω μειωμένου αριθμού ασθενοφόρων και πληρωμάτων δεν υποστηρίζει επαρκώς και με ασφάλεια τις ανάγκες άμεσης επείγουσας μεταφοράς ασθενών από και προς τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Εύβοιας βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών και την ασφάλεια των συνοδών ιατρών.

Το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη για την κάλυψη επείγοντος παιδιατρικού περιστατικού από την περιοχή της Καρύστου αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της δομής του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας.

Πριν μερικές ημέρες χρειάστηκε η ‘κίνηση’ ασθενοφόρου από την Κύμη για την διακομιδή του περιστατικού στο ΓΝ Χαλκίδος από την Κάρυστο και από εκεί στην Αθήνα. Κατά την επιστροφή του ασθενοφόρου στην έδρα του (Κύμη) οι συνοδοί ιατροί από την Κάρυστο εγκαταλείφθηκαν στα Λέπουρα επί της εθνικής οδού Χαλκίδας - Κύμης στις 04.00 το πρωΐ περιμένοντας την έναρξη βάρδιας του ασθενοφόρου Καρύστου(στις 06.00) για να τους παραλάβει ώστε να επιστρέψουν στο Νοσ. Καρύστου.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ διαμαρτύρεται έντονα για την άθλια αυτή κατάσταση και προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προάσπιση τόσο των ασθενών όσο και του Ιατρικού προσωπικού των δημόσιων δομών της Εύβοιας.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πηγή: eviaportal.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews