ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/4/16

Eπείγοντα ιατρικά περιστατικά θα «σκηνοθετήσουν» φοιτητές του ΑΠΘ


Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Οι φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ θα «σκηνοθετήσουν» επείγοντα ιατρικά περιστατικά, όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, πνευμονική εμβολή, πολλαπλά χειρουργικά τραύματα, διαβητική κετοξέωση, αναφυλαξία και ανακοπή σε ένα πρωτοποριακό σεμιναρίο,

με τίτλο «ABCS3» (Applied Basic Clinical Seminar with Scenarios for Students) που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Στόχος του σεμιναρίου που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η εισαγωγή  της τεχνική της προσομοίωσης και του "Case Based Learning" στα ελληνικά δεδομένα.

 Αναλυτικά το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

-16 Διαδραστικές Διαλέξεις (L-Lectures), βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά.

-4 Σταθμούς Βασικών Πρακτικών Κλινικών Δεξιοτήτων (C-Clinical Skills), απαραίτητες για την καθημερινή κλινική πράξη.

-10 Κατασκευασμένα - Σκηνοθετημένα Επείγοντα Περιστατικά (S-Scenarios), στα οποία φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή θα διαχειριστούν με θεραπευτικές παρεμβάσεις και διαγνωστικές προσεγγίσεις.

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθώς και των: «American College of Surgeons - Greek Chapter», «International College of Surgeons - Greek Chapter», Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης, Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση.
Δημοσιεύτηκε 12/4/2016

Πηγή: seleo.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Νικήτας Δεληθανάσης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews