ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/4/16

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Σημαντικά προβλήματα με την διαχείριση περιστατικών από τα hot spot/κέντρα φιλοξενίας προσφύγων


Τρίτη, 19 Απριλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 19-04-2016
Αρ. Πρωτ. 575

προς:  Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ
        
ΘΕΜΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ME ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ HOT SPOT

Κύριε Πρόεδρε,

Αν και σε συνάντηση που είχαμε πριν ένα μήνα περίπου σας είχαμε θέσει το πρόβλημα με την μη επαρκή καθαριότητα και απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ που παραλαμβάνουν περιστατικά από τα HOT SPOT και  κάποια από αυτά αφορούν κάποια λοιμώδη/μεταδοτική νόσο, βλέπουμε ακόμη και τώρα να μην υπάρχει καμία πρόνοια επί του θέματος. Εκτός αυτού έχει δημιουργηθεί και πληθώρα προβλημάτων μετά και την εμπλοκή του ΕΚΑΒ στην προσφυγική κρίση, στο θέμα της προνοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω :

1) Δεν τηρείται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο θέμα του αριθμού ασθενών και συνοδών που διακομίζονται κάθε φορά. Διακομίζονται με ασθενοφόρα περισσότεροι ασθενείς και συνοδοί από ότι προβλέπεται και πολλές φορές και κατόπιν πιέσεων από αυτούς που εμπλέκονται στην οργάνωση της λειτουργίας ενός hot spot. Επίσης σε οχήματα τύπου βαν που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διακομίζονται μέχρι και διψήφιος αριθμός ασθενών με ένα μόνο οδηγό(διασώστη του ΕΚΑΒ) με ότι πιθανόν κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει αυτό σε πιθανή επιπλοκή της υγείας ενός από τους διακομιζόμενους ασθενείς.

2) Δεν τηρείται κανένα πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας για τα πληρώματα και τα ασθενοφόρα και κάθε όχημα που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ για την διακομιδή περιστατικών από και προς τα HOT SPOT.

3) Γίνονται επιστροφές από νοσοκομεία προς τα HOT SPOT χωρίς χαρτί γιατρού που να δηλώνει την αναγκαιότητα της διακομιδής από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, επιστρέφονται πρόσφυγες σε όποιο hot spot δηλώσουν χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος από κάποια αρχή και ειδικά την νυχτερινή βάρδια που ο αριθμός των ασθενοφόρων είναι μικρότερος στερείται η δύναμη των επειγόντων πολύτιμα οχήματα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θα τα χρειαστούν.

4) Η ήδη μεγάλη καταπόνηση των πληρωμάτων ασθενοφόρων αυξάνεται χωρίς να υπάρξει καμία μέριμνα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και τα ασθενοφόρα οχήματα που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με τόσα χρόνια εργασίας και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, από αυτή την αύξηση του όγκου διακομιδών φτάνουν πια στα όρια τους.

5) Δεν υπάρχει καμία καθημερινή καταγραφή των διακομιζόμενων περιστατικών τόσο στην Αττική, όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο τα οποία επιβαρύνουν και οικονομικά το ΕΚΑΒ με την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, τις βλάβες, την προμήθεια ανταλλακτικών και την αύξηση της κατανάλωσης και προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, ώστε να αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο και να ζητηθεί αγορά νέων ασθενοφόρων αλλά και να αυξηθεί ο ήδη χαμηλός προϋπολογισμός για τις λειτουργικές δαπάνες του ΕΚΑΒ.

Ζητάμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που σας παραθέσαμε και την δημιουργία συνεργείου καθαριότητας και απολύμανσης ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews