ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/5/16

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08:00-12:00


Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ
Ανακοίνωση Νο 23
Αθήνα, 30 Μαΐου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08:00-12:00


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ προκήρυξε στάση εργασίας από 08:00-12:00 και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της Κ.Υ με θέματα:
·       Προετοιμασία της 24ωρης Πανυγιειονομικής Απεργίας στις 8 Ιουνίου με αφορμή τα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων που ψηφίστηκαν μέσα στον Μάιο και διεκδίκηση ένταξης στα ΒΑΕ.
·       Μεταθέσεις (Νέα προκήρυξη, ενδυνάμωση τομέων).
·       Αποκλεισμός πληρωμάτων ασθενοφόρων από μέλη επιτροπής για τα κριτήρια επιλογής υπευθύνων τομέων.
·       Συνεχιζόμενα προβλήματα με τις διακομιδές από και προς τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και έλλειψη απολύμανσης και καθαρισμού ασθενοφόρων.
·       Καλοκαιρινές βάρδιες

Συναδέλφισσες-οι

Το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι του, κυρίως οι διασώστες στο «δρόμο» αλλά και το τεχνικό/διοικητικό προσωπικό, κάθε μέρα που περνάει νιώθουν στο «πετσί τους» την απαξίωση και την υποβάθμιση. Η διαχείριση των επειγόντων περιστατικών λόγω του όγκου τους είναι ανεπαρκής. Οι καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες διακομιδές είναι τεράστιες. Και ενώ η κατάσταση με την πρόσληψη των νέων διασωστών άρχισε να γίνεται υποφερτή αλλά σε καμία περίπτωση ικανοποιητική, προγραμματίζονται νέες μετακινήσεις από τον «δρόμο» στο κτίριο του ΕΚΑΒ. Λες και η δύναμη των 60-65 ασθενοφόρων ανά βάρδια πρωί-απόγευμα και 23-25 την νύχτα είναι επαρκής, έχοντας μπροστά μας και τις καλοκαιρινές άδειες!!

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την ημέρα της Γ. Συνέλευσης περιέχεται στην ημερήσια διάταξη ως θέμα η «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» με μετακινήσεις από την Αθήνα προς την περιφέρεια. Άγνωστος ο αριθμός των μεταθέσεων, άγνωστος επίσης και ο λόγος για τον οποίο επιλέχτηκε η ενίσχυση των συγκεκριμένων τομέων!!
Η διοίκηση «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια» τις ομόφωνες αποφάσεις των εργαζομένων για έκδοση προεδρικού διατάγματος-μοριοδότηση μεταθέσεων, για ολοκληρωμένη πρόταση σχεδιασμού αλλά και το δίκαιο για την μετάθεση στους τόπους συμφερόντων όλων των αιτούντων με πρόσληψη από το 2004 και πίσω. Παράλληλα όμως υπογράφει μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες!!

Μεγάλο τμήμα του στόλου ασθενοφόρων οχημάτων βρίσκεται σε ακινησία. Εφεδρικά ασθενοφόρα οχήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Η ταλαιπωρία των εργαζομένων είναι μεγάλη, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε ημέρα για μήνες σε άλλον τομέα για να εργαστούν. Τα λιγοστά διαθέσιμα οχήματα έχουν ξεπεράσει ήδη τα όρια τους και σε συνδυασμό με τις οριακές συνθήκες λειτουργίας (υπερθέρμανση λόγω καιρικών συνθηκών, 24ωρη συνεχή λειτουργία κ.α.) επιβαρύνουν τις ήδη άσχημες συνθήκες εργασίας μας.

Η «οριακή κατάσταση» εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε  «επικίνδυνη κατάσταση» για την επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ αλλά και για τους διασώστες.

Η προστασία των εργαζομένων από τα λοιμώδη νοσήματα λόγω προσφυγικού/μεταναστευτικού αλλά και των ήδη υπαρχόντων συνθηκών έχει αφεθεί στην τύχη τους. Τα κρούσματα ανεμοβλογιάς, ψώρας, ηπατίτιδας κ.α. είναι καθημερινό φαινόμενο. Κανένα πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο καθαρισμός και η απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων βασίζεται αποκλειστικά στους διασώστες καθώς η υπηρεσία είναι παντελώς απούσα!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να παραβρεθούν και να συναποφασίσουμε για τα σημαντικά αυτά θέματα τα οποία καθορίζουν την ζωή μας και την εργασία μας.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ

Η  Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ) στην οποία ανήκει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, αποφάσισε την πραγματοποίηση  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για όλη τη χώρα στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.

Το πλαίσιο διεκδίκησης είναι:
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση
  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού
  • Ανανέωση Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016
  • Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Ανακοίνωση Νο 22

Ανακοίνωση Νο 21

Ανακοίνωση Νο 20

Ανακοίνωση Νο 19

Ανακοίνωση Νο 18

Ανακοίνωση Νο 17

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδή αυτοί που πρόσεληφθησαν το 2006 δεν δικαιούνται μετάθεση παρόλο που έχουν 10 χρόνια και παρόλο που έχουν μείνει ελάχιστοι στην Αθήνα, ενώ όλη η σειρά τους τα προηγούμενα χρόνια έχει μετατεθει μέσω πολιτικών εξυπηρετησεων? ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΛΎ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΊ ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΆΦΟΥΜΕ! Κανένας σας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας και τις οικογένειες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews